Нови Сад

Поплаве у дијелу Србије, под водом неколико насеља

  • Извор: Агенције
  • 03.01.2024. 22:37

У Новом Саду је забиљежен значајан пораст водостаја Дунава, што није уобичајено за ово доба године.

Ријека се излила код овог града и потопила неколико насеља близу воде.

Како је пренио портал "021.рс" због високог водостаја Дунава поплављени су насеље Камењар 1, новосадска плажа Штранд и Рибарско острво познатије као Рибарац.

"Викендаши и житељи овог дијела Камењара су почели да се исељавају и подижу ствари пред Нову годину, а у најниже дијелове вода је још тада почела да улази. Вода је 2. јануара покрила и терасу ресторана у који није ушла, а код ког су постављени џакови“, навели су из Удружења спортских риболоваца и риболовачког насеља "Камењар“.


Снимљен херојски чин: Спасио мајку и дијете сигурне смрти

Снимљен херојски чин: Спасио мајку и дијете сигурне смрти

Додају да су на крају Камењара 3 превентивно постављени џакови са пијеском, због ниског терена да би се насеље заштитило са те стране.

Како је "021.рс" раније јавио, дио Штранда је под водом, као и више објеката на шпицу Рибарског острва, а помоћни мост који је намијењен за градњу новог моста је скоро поплављен.

Према подацима ЈП "Воде Војводине“, водостај Дунава је у поређењу са 31. децембром за само три дана порастао чак 20 центиметара. Водостај је у Новом Саду достигао свој максимум – 540 центиметара, што је у рангу редовне одбране од поплава.

У Мађарској је водостај већ опао испод редовне одбране од поплава, односно за око метар и по, тако да се овакав пад Дунава очекује и у дијелу кроз Војводину почетком наредне недјеље.

Редовна одбрана од поплава, која се проглашава на четири и по метра водостаја Дунава, траје од прошлог понедјељка и то претежно на десној обали код Сремске Каменице, Петроварадина и Сремских Карловаца, у укупној дужини од 11,44 километара, као и неколико километара уз канал ДТД.


Дјеца српских бизнисмена увелико раде у породичним фирмама

Дјеца српских бизнисмена увелико раде у породичним фирмама

У цијелој Војводини тренутно "Воде Војводине“ спроводе редовну одбрану од поплава на 232 километра Дунава, 94 километра Тисе, 12 километра Бегеја и 42 километра канала ДТД, преноси портал "021.рс".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)