Novi Sad

Poplave u dijelu Srbije, pod vodom nekoliko naselja

  • Izvor: Agencije
  • 03.01.2024. 22:37

U Novom Sadu je zabilježen značajan porast vodostaja Dunava, što nije uobičajeno za ovo doba godine.

Rijeka se izlila kod ovog grada i potopila nekoliko naselja blizu vode.

Kako je prenio portal "021.rs" zbog visokog vodostaja Dunava poplavljeni su naselje Kamenjar 1, novosadska plaža Štrand i Ribarsko ostrvo poznatije kao Ribarac.

"Vikendaši i žitelji ovog dijela Kamenjara su počeli da se iseljavaju i podižu stvari pred Novu godinu, a u najniže dijelove voda je još tada počela da ulazi. Voda je 2. januara pokrila i terasu restorana u koji nije ušla, a kod kog su postavljeni džakovi“, naveli su iz Udruženja sportskih ribolovaca i ribolovačkog naselja "Kamenjar“.


Snimljen herojski čin: Spasio majku i dijete sigurne smrti

Snimljen herojski čin: Spasio majku i dijete sigurne smrti

Dodaju da su na kraju Kamenjara 3 preventivno postavljeni džakovi sa pijeskom, zbog niskog terena da bi se naselje zaštitilo sa te strane.

Kako je "021.rs" ranije javio, dio Štranda je pod vodom, kao i više objekata na špicu Ribarskog ostrva, a pomoćni most koji je namijenjen za gradnju novog mosta je skoro poplavljen.

Prema podacima JP "Vode Vojvodine“, vodostaj Dunava je u poređenju sa 31. decembrom za samo tri dana porastao čak 20 centimetara. Vodostaj je u Novom Sadu dostigao svoj maksimum – 540 centimetara, što je u rangu redovne odbrane od poplava.

U Mađarskoj je vodostaj već opao ispod redovne odbrane od poplava, odnosno za oko metar i po, tako da se ovakav pad Dunava očekuje i u dijelu kroz Vojvodinu početkom naredne nedjelje.

Redovna odbrana od poplava, koja se proglašava na četiri i po metra vodostaja Dunava, traje od prošlog ponedjeljka i to pretežno na desnoj obali kod Sremske Kamenice, Petrovaradina i Sremskih Karlovaca, u ukupnoj dužini od 11,44 kilometara, kao i nekoliko kilometara uz kanal DTD.


Djeca srpskih biznismena uveliko rade u porodičnim firmama

Djeca srpskih biznismena uveliko rade u porodičnim firmama

U cijeloj Vojvodini trenutno "Vode Vojvodine“ sprovode redovnu odbranu od poplava na 232 kilometra Dunava, 94 kilometra Tise, 12 kilometra Begeja i 42 kilometra kanala DTD, prenosi portal "021.rs".

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.