“Samovolja, bahatostost i nedolično ponašanje"

Pomoćnik čuvenog djeda Đorđa sa Zejtinlika ostaje bez posla

  • Извор: Блиц
  • 24.12.2021. 19:58

Predrag Nedeljković, pomoćnik čuvara srpskog groblja u Solunu "Zejtinlik" Đorđa Mihailovića, biće razriješen dužnosti krajem godine.

To je potvrdio i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković na svom zvaničnom Instagram profilu, a kao razlog naveo je “samovolju, bahatostost i nedolično ponašanje”.

Selaković je naglasio da će “država umije da zaštiti našeg čestitog starinu Đorđa Mihailovića i naše vojničko groblje Zejtinlik od samovolje, bahatosti i nedoličnog ponašanja pojedinaca”.

– Čuvari naše svetinje mogu da budu samo izvanredni ljudi, koji su moralno i na svaki drugi način dostojni veličine naših predaka na Solunskom frontu, a Predrag Nedeljković nije takva osoba – napisao je Selaković.


Takođe, naglasio je da se o našim palim junacima i sjećanju na njih na dostojan način brinule tri generacije porodice Mihailović, kaoi da ključeve “Zejtinlika” mora da preuzme “neko ko je svojom ličnošću i delom biti na visini tog zadatka”.

– Oni koji Nedeljkovića na društvenim mrežama kandiduju za tu svetu dužnost nisu očigledno svjesni njegove neadekvatnosti, a argumentaciju kojom potkrepljujem svoj stav izneću na drugom mjestu. Samo pomračeni umovi mogu da Srbiju optuže da želi da “privatizuje” Zejtinlik, i nema riječi kojima mogu da iskažem svoje gnušanje povodom takvih laži. Pozivam gradske vlasti Kraljeva da preispitaju odluku o dodjeli priznanja zaslužnog građanina Nedeljkoviću, a od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je nadležno u ovoj stvari, da dotičnom ne produži ugovor za obavljanje poslova na Zejtinliku koji ističe 31. decembra ove godine – napisao je Selaković, piše Blic.

Тагови: