Ниш

Почиње евакуација: Томахавк пронађен на градилишту у Србији

  • Извор: Агенције
  • 19.04.2024. 12:54

Штаб за ванредне ситуације донiо је наредбу о евакуацији дијела нишког насеља Стеван Синђелић због уклањања бомбе која је пронађена на градилишту новог дијела Научно технолошког парка у Нишу, рекла је за "Зону плус" градоначелник Ниша и командант Штаба за ванредне ситуације Драгана Сотировски.

"Евакуација становништва почеће у недјељу ујутру у 6 сати и до 7 сати Насеље Стеван Синђелић би требало да буде празно, без људи, без аутомобила паркираних. Обезбиједили смо два велика паркинг простора гдје људи из насеља могу своја возила да препаркирају", рекла је у ванредној емисији "Зоне плус".

Специјалне екипе деминера ће у недјељу бити на локацији и они ће у недјељу да измјесте бомбу која је из 1999. године из НАТО бомбардовања а тешка је, вјеровали или не, хиљаду килограма, рекла је Сотировски.


Леш у фази распадања пронађен у подруму

Леш у фази распадања пронађен у подруму

"Данас ће људи обилазити насеље, екипе Дома здравља, хитне помоћи, Градске општине Црвени Крст обићи ће насеље Стеван Синђелић и поразговарати са људима, дати им најсвјежије информације и упутства а наређење које је донио Штаб и МУП Србије биће истакнуто на свим зградама у насељу Стеван Синђелић и на сајту града Ниша", рекла је Сотировски.

Према незваничним информацијама на градилишту се налази Томахавк из маја 1999. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином