Пештер

Почела вјежба "Вихор 2024" у присуству званичника Српске и Србије

  • Извор: СРНА
  • 19.04.2024. 12:22

На војном полигону Пештер почела је здружена тактичка вјежба Војске Србије "Вихор 2024" у присуству највиших званичника Републике Српске и Србије.

Вјежби присуствују предсједник предсједници Републике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Међу присутним званичницима су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, предсједник парламента Црне Горе Андрија Мандић, војни врх Србије предвођен начелником Генералштаба Војске генералом Миланом Мојсиловићем, као и министри у Влади Србије, те представници дипломатског кора.


Убили милион људи, а сада другима намећу геноцид

Убили милион људи, а сада другима намећу геноцид

На вјежби је ангажовано више од 2.000 припадника Војске Србије из Генералштаба, Копнене војске, Ратног ваздухопловства и Противваздушне одбране (РВ и ПВО), Команде за обуку, Гарде и специјалних јединица - 72. бригаде за специјалне операције, 63. падобранске бригаде и Одреда војне полиције специјалне намене "Кобре".

Планирано је да се прикаже више од 500 средстава наоружања и војне опреме, међу којима се издвајају извиђачка беспилотна летјелица "пегаз" и више врста најмодернијих дронова.

У реализацији тактичких и ватрених задатака биће употријебљени тенкови М-84 и Т-72М, борбена оклопна возила БОВ ОТ, "Милош", "Лазар-3", МРАП, самоходна хаубица 155 милиметара "Нора-Б52", модернизовани и дигитализовани вишецјевни лансери ракета "огањ" и возила "хамви".


Вулић: Рамо има присталица колико може билдера да стане на једну фотографију

Вулић: Рамо има присталица колико може билдера да стане на једну фотографију

Током "Вихора" биће ангажовани авиони "МиГ-29", модернизовани "Орао", "Супер Галеб Г-4", хеликоптери "Ми-35М", "Ми-17", "Х-145М", "Гама" и транспортни авиони ЦАСА Ц-295 и Ан-26, као и даљински пилотирани ваздухоплов ЦХ-95.

На Пештеру ће бити представљени и противваздухопловни системи "ФК-3", "ПАСАРС" и "ПАНЦИР-С1", као и системи за детекцију и ометање беспилотних ваздухоплова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.