Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Србима се варварски одузима право на здравствену његу

  • Извор: СРНА
  • 08.10.2023. 12:00

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић упозорио је да се Србима на Космету на варварски начин одузима право на здравствену његу.

Петковић је навео да је приштинска полиција опет малтретирала санитетски тим Клиничко-болничког центра (КБЦ) Косовска Митровица називајући медицинаре терористима, те нагласио да, шта год да чине насилници (премијера самопроглашеног Косова) Аљбина Куртија - неће му успјети план етничког чишћења сјевера Космета.

"Код села Зупче, Куртијева полиција опет је малтретирала санитетски тим КБЦ-а Косовска Митровица, називајући медицинске раднике терористима", написао је Петковић на друштвеној мрежи "Икс" реагујући на то што су припадници такозване косовске полиције рано јутрос зауставили и претресли санитет КБЦ Косовска Митровица.


Стевандић: Потпуно лудило европске спољне полиције

Стевандић: Потпуно лудило европске спољне полиције

Он је рекао да су у посљедња три мјесеца, како је навео, окупатори на сјеверу Косова и Метохије више од 200 пута заустављали и претресали санитете, не марећи за пацијенте.

"Србима на Косову и Метохији се, осим што им се ускраћују лекови, отворено, на варварски начин одузима и право на здравствену негу. Шта год да чине његови насилници, Куртијев план етничког чишћења севера Косова и Метохије неће успети", поручио је Петковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм