Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Srbima se varvarski oduzima pravo na zdravstvenu njegu

  • Izvor: SRNA
  • 08.10.2023. 12:00

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upozorio je da se Srbima na Kosmetu na varvarski način oduzima pravo na zdravstvenu njegu.

Petković je naveo da je prištinska policija opet maltretirala sanitetski tim Kliničko-bolničkog centra (KBC) Kosovska Mitrovica nazivajući medicinare teroristima, te naglasio da, šta god da čine nasilnici (premijera samoproglašenog Kosova) Aljbina Kurtija - neće mu uspjeti plan etničkog čišćenja sjevera Kosmeta.

"Kod sela Zupče, Kurtijeva policija opet je maltretirala sanitetski tim KBC-a Kosovska Mitrovica, nazivajući medicinske radnike teroristima", napisao je Petković na društvenoj mreži "Iks" reagujući na to što su pripadnici takozvane kosovske policije rano jutros zaustavili i pretresli sanitet KBC Kosovska Mitrovica.


Stevandić: Potpuno ludilo evropske spoljne policije

Stevandić: Potpuno ludilo evropske spoljne policije

On je rekao da su u posljednja tri mjeseca, kako je naveo, okupatori na sjeveru Kosova i Metohije više od 200 puta zaustavljali i pretresali sanitete, ne mareći za pacijente.

"Srbima na Kosovu i Metohiji se, osim što im se uskraćuju lekovi, otvoreno, na varvarski način oduzima i pravo na zdravstvenu negu. Šta god da čine njegovi nasilnici, Kurtijev plan etničkog čišćenja severa Kosova i Metohije neće uspeti", poručio je Petković.

Pratite nas i putem Vibera