Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju

Petković: Srbima niko ne može da izdaje vize za vjekovna ognjišta

  • Извор: СРНА
  • 24.08.2022. 14:55

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da Srbima niko ne može da izdaje vize za njihove kuće i vjekovna ognjišta u južnoj pokrajini, naglasivši da to dobro zna i premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, ali da se pravi nevješt.

Petković je ocijenio da je Kurtiju bilo potrebno šest dana da osmisli novu kampanju laži i dezinformacija kojom će pokušati da opravda svoje sumanute i jednostrane, protivpravne akcije koje želi da sprovede na sjeveru Kosova i time čitav region gurne u nove tenzije, sukobe i eskalaciju, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Govoreći o nedavnim pregovorima u Briselu, Petković je naveo da je Kurti histerično odbio svako ponuđeno rješenje, jer je "u svom militantnom umu očigledno spreman na sve, samo ne na dijalog i kompromis".

Petković kaže da Kurtijevu izjavu da su statusno neutralne "KS" tablice važile do septembra prošle godine, pokazuje da ovaj političar ni sam ne zna šta priča, kao i da je uhvaćen u masnoj laži, jer je te tablice Priština jednostrano ukinula u septembru 2020. godine, odnosno godinu dana prije isteka važenja.

"Nakon što je još jednom pokušao da unizi i obesmisli dijalog u Briselu, Kurti je iznio niz neistina i laži, toliko očiglednih da ga demantuju i ugledni međunarodni predstavnici, ali se i sam upleo u sopstvene laži kao pile u kučine", ističe Petković.