Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Признање тзв. Косова није циљ процеса нормализације односа Београда и Приштине

  • Извор: СРНА
  • 01.07.2024. 16:02

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио да сви они који прижељкују да Србија призна самопроглашено Косово "тај филм неће гледати".

Петковић је рекао да је сагласан са изјавом портпарола ЕУ Петера Стана да циљ процеса нормализације односа Београда и Приштине није признање Косова и указао да таква очекивања немају везе са логиком, већ са жељом моћника да Србија призна насилну сецесију своје територије.

- Портпарол ЕУ је апсолутно у праву да циљ процеса нормализације није признање такозваног Косова. Забрињавајуће је да из добре премисе долази до сасвим погрешног закључка који нема везе с логиком, већ са жељом моћника да Србија призна насилну сецесију своје територије. Тај филм неће гледати - написао је Петковић на мрежи Икс.

Портпарол ЕУ Петер Стано најавио је раније данас да ће се сутра у Бриселу састати Петковић и главни преговарач Косова Бесник Бисљими, а да приоритет и агенду одређује "највећа хитност почетка примјене Споразума о путу ка нормализацији односа двије стране".

- Ту нема никаквог признања, али би, наравно, логична последица нормализације било признање. Али то је нешто далеко касније у процесу - рекао је Стано.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.