Директор Канцеларије за КиМ

Петковић објавио УЗНЕМИРУЈУЋУ фотографију: Бојан убијен лицем у лице

  • Извор: Курир
  • 02.10.2023. 10:45

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић данас је у Палати Србија изнио узнемирујуће доказе о догађајима у селу Бањска на сјеверу KиМ од недјеље 24. септембра, који побијају лажи Приштине.

Петковић је указао на размимоилажења у датумима кад је ријеч о извођењу обдукција над тијелима побијених Срба па се на једном налазу као датум наводи 26. септембар, а на другом 25. септембар.

Приштина каже 25, Еулекс 26. септембар... нешто крију, да ли су чистили тијела од барута, шта су радили, Бог зна, каже Петковић.

Он је поновио да Еулекс не одговара на дописе, два досад, и да ако мисле да ће се заборавити на наше питање зашто Еулекс ћути и зашто му је тзв. косовска полиција забранила да учествује у истрази о Бањској то се неће десити, истакао је.

Он је казао и да је наводно један представник Еулекса присуствовао обдукцији па је упитао које су то његове квалификације, те да Србија неће одустати од независне међународне истраге која подразумијева и независан тим патолога који би требало да утврди

- Ту је јасно да неко лаже, много је лажи од стране Приштине, Свечија, Kуртија, а лагали су и оброју људи у Бањској - 30,40, 90, па су говорили да је Албанац полицајац страдао у унакрсној ватри а сад да је страдао од експлозива, што је предсједник Вучић рекао још првог дана.

- У дану док су Срби сахрањивали најмилије, Kурти ухапсио Лазара који је пошао на сахрану. У дану док су Срби сахрањивали своје најмилије, Kурти је ухапсио Лазара Јанићијевића који је пошао на сахрану школском другу Стефану у Врњачкој Бањи. Прије тога привредена су још тројица, а онда и упад у KБЦ у Митровици...Тражили су кућу Милана Радоичића па су се мало занијели у ушли у KБЦ... Kуртијев терор се наставља - рекао је Петковић на почетку конференције још једном поставивши питање зашто је Еулексу забрањена истрага.

- Зашто? Да се прикрије да су Бојан и Игор хладнокрвно убијени, да се то сакрије. До дана-данашњег нисмо добили одговор Еулекса на моје друго писмо које смо им упутили, тражећи конкретне одговоре на питање обдукције које је нарочито важно кад је ријеч о ранама и начину на који су настале. Он је подсјетио на исказ заштићеног свједока који је видио ликвидацију односно егзекуцију Бојана који је беспомоћан лежао на земљи - каже Петковић.

Фотографија свједочи оно што је рекао и заштићени свједок а то се види и код улазне и излазне ране код лијевог ока.

- Упозоравам да је ово узнемирујуће - рекао је Петковић па показао слику убијеног Бојана која свједочи о егзекуцији лицем у лице.

(Извор/Фото: Курир)

Пратите нас и путем Вибера