Direktor Kancelarije za KiM

Petković objavio UZNЕMIRUJUĆU fotografiju: Bojan ubijen licem u lice

  • Izvor: Kurir
  • 02.10.2023. 10:45

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je u Palati Srbija iznio uznemirujuće dokaze o događajima u selu Banjska na sjeveru KiM od nedjelje 24. septembra, koji pobijaju laži Prištine.

Petković je ukazao na razmimoilaženja u datumima kad je riječ o izvođenju obdukcija nad tijelima pobijenih Srba pa se na jednom nalazu kao datum navodi 26. septembar, a na drugom 25. septembar.

Priština kaže 25, Еuleks 26. septembar... nešto kriju, da li su čistili tijela od baruta, šta su radili, Bog zna, kaže Petković.

On je ponovio da Еuleks ne odgovara na dopise, dva dosad, i da ako misle da će se zaboraviti na naše pitanje zašto Еuleks ćuti i zašto mu je tzv. kosovska policija zabranila da učestvuje u istrazi o Banjskoj to se neće desiti, istakao je.

On je kazao i da je navodno jedan predstavnik Еuleksa prisustvovao obdukciji pa je upitao koje su to njegove kvalifikacije, te da Srbija neće odustati od nezavisne međunarodne istrage koja podrazumijeva i nezavisan tim patologa koji bi trebalo da utvrdi

- Tu je jasno da neko laže, mnogo je laži od strane Prištine, Svečija, Kurtija, a lagali su i obroju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90, pa su govorili da je Albanac policajac stradao u unakrsnoj vatri a sad da je stradao od eksploziva, što je predsjednik Vučić rekao još prvog dana.

- U danu dok su Srbi sahranjivali najmilije, Kurti uhapsio Lazara koji je pošao na sahranu. U danu dok su Srbi sahranjivali svoje najmilije, Kurti je uhapsio Lazara Janićijevića koji je pošao na sahranu školskom drugu Stefanu u Vrnjačkoj Banji. Prije toga privredena su još trojica, a onda i upad u KBC u Mitrovici...Tražili su kuću Milana Radoičića pa su se malo zanijeli u ušli u KBC... Kurtijev teror se nastavlja - rekao je Petković na početku konferencije još jednom postavivši pitanje zašto je Еuleksu zabranjena istraga.

- Zašto? Da se prikrije da su Bojan i Igor hladnokrvno ubijeni, da se to sakrije. Do dana-današnjeg nismo dobili odgovor Еuleksa na moje drugo pismo koje smo im uputili, tražeći konkretne odgovore na pitanje obdukcije koje je naročito važno kad je riječ o ranama i načinu na koji su nastale. On je podsjetio na iskaz zaštićenog svjedoka koji je vidio likvidaciju odnosno egzekuciju Bojana koji je bespomoćan ležao na zemlji - kaže Petković.

Fotografija svjedoči ono što je rekao i zaštićeni svjedok a to se vidi i kod ulazne i izlazne rane kod lijevog oka.

- Upozoravam da je ovo uznemirujuće - rekao je Petković pa pokazao sliku ubijenog Bojana koja svjedoči o egzekuciji licem u lice.

(Izvor/Foto: Kurir)

Pratite nas i putem Vibera