Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Курти бруталном кампањом лажи припрема нови прогон Срба

  • Извор: СРНА
  • 12.10.2023. 12:22

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је Аљбин Курти данас бруталном кампањом лажи и дезинформација почео да припрема терен за нови терор и прогон српског народа на сјеверу Косова и Метохије.

"Окупатори су увек у историји настојали да се представе као заштитници поробљених, међутим Куртијева тактика `окупирам те за твоје добро` неће проћи код српског народа на Косову и Метохији, који је одавно прозрео намјере Приштине и на својој кожи свакодневно осећа посљедице Куртијевог терора", навео је Петковић.

Он је истакао да су искључиви извор свих проблема на Косову и Метохији Курти и његова злочиначка параполиција која сије терор и страх међу мирним српским народом на сјеверу покрајине, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу се наводи да Приштина мора да без одгађања повуче своје полицијске фаланге са сјевера покрајине, престане са свакодневним хапшењима невиних Срба и сваког другог угњетавања.


Новинар ХРТ-а из Израела извјештава као да бјежи од бомбе, иза њега жене типкају

Новинар ХРТ-а из Израела извјештава као да бјежи од бомбе, иза њега жене типкају

"Курти својевољно неће пристати на било какво повлачење, јер његов циљ нису ни дијалог ни нормализација, већ суштинска промјена ситуације на терену, кроз перфидно етничко чишћење, под маском бриге о безбједности на сјеверу Косова и Метохије. Зато је неопходно да утицајни међународни чиниоци на Косову и Метохији погледају реалности у очи, и зауставе Куртијев пројекат", сматра Петковић.

Курти тврди да су безбједносне институције самопроглашеног Косова "установиле да постоји све већи ризик од инсценираних напада група `српских структура`".

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!