Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Kurti brutalnom kampanjom laži priprema novi progon Srba

  • Izvor: SRNA
  • 12.10.2023. 12:22

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je Aljbin Kurti danas brutalnom kampanjom laži i dezinformacija počeo da priprema teren za novi teror i progon srpskog naroda na sjeveru Kosova i Metohije.

"Okupatori su uvek u istoriji nastojali da se predstave kao zaštitnici porobljenih, međutim Kurtijeva taktika `okupiram te za tvoje dobro` neće proći kod srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji je odavno prozreo namjere Prištine i na svojoj koži svakodnevno oseća posljedice Kurtijevog terora", naveo je Petković.

On je istakao da su isključivi izvor svih problema na Kosovu i Metohiji Kurti i njegova zločinačka parapolicija koja sije teror i strah među mirnim srpskim narodom na sjeveru pokrajine, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da Priština mora da bez odgađanja povuče svoje policijske falange sa sjevera pokrajine, prestane sa svakodnevnim hapšenjima nevinih Srba i svakog drugog ugnjetavanja.


Novinar HRT-a iz Izraela izvještava kao da bježi od bombe, iza njega žene tipkaju

Novinar HRT-a iz Izraela izvještava kao da bježi od bombe, iza njega žene tipkaju

"Kurti svojevoljno neće pristati na bilo kakvo povlačenje, jer njegov cilj nisu ni dijalog ni normalizacija, već suštinska promjena situacije na terenu, kroz perfidno etničko čišćenje, pod maskom brige o bezbjednosti na sjeveru Kosova i Metohije. Zato je neophodno da uticajni međunarodni činioci na Kosovu i Metohiji pogledaju realnosti u oči, i zaustave Kurtijev projekat", smatra Petković.

Kurti tvrdi da su bezbjednosne institucije samoproglašenog Kosova "ustanovile da postoji sve veći rizik od insceniranih napada grupa `srpskih struktura`".

Pratite nas i putem Vibera