Исказан значај

Петковић - Арлов: Свесрпски сабор - потврда повезаности и сарадње српског народа

  • Извор: СРНА
  • 07.06.2024. 11:23

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић и предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов указали су на значај одржавања сутрашњег Свесрпског сабора у Београду, који представља потврду јединства, повезаности и сарадње српског народа у Србији и Републици Српској, али и свуда гдје Срби живе.

- Наш народ, посебно на Косову и Метохији, памти колико су српска саборност и слога кроз историју били значајни и колико су помогли да из најтежих ситуација и изазова изађемо ојачани - рекао је Петковић на састанку у Београду.

Он је изразио захвалност и подршку раду Одбора за помоћ Косову и Метохији, нагласивши да је ријеч, не само о дубоко хуманим активностима, већ о стварању нераскидивих веза међу Србима са Косова и Метохије и из Републике Српске, нарочито међу дјецом и омладином, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Арлов је захвалио Петковићу за подршку, те изразио очекивање да ће сарадња Одбора за помоћ Косову и Метохији и Канцеларије за Косово и Метохију бити настављена и у наредном периоду значајним иницијативама.

Он је позвао представнике Канцеларије да 22. јуна у Братунцу присуствују почетку традиционалне манифестације "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" у оквиру које ће локалне заједнице у Српској угостити више стотина малишана из јужне српске покрајине.

Арлов је пренио Петковићу да је Одбор из хуманитарних средстава у потпуности изградио Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, намијењен дјеци и младима са потешкоћама у развоју.

- Свесрпски сабор ће утрти пут који ће нас водити ка остваривању заједничких циљева на свим нивоима и зато је важно да се и сутра, када се Сабор одржава, окупимо у што већем броју и покажемо снагу нашег јединства, као што то показујемо на простору Косова и Метохије - поручио је Арлов.

Пратите нас и путем Вибера