Iskazan značaj

Petković - Arlov: Svesrpski sabor - potvrda povezanosti i saradnje srpskog naroda

  • Izvor: SRNA
  • 07.06.2024. 11:23

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov ukazali su na značaj održavanja sutrašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, koji predstavlja potvrdu jedinstva, povezanosti i saradnje srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj, ali i svuda gdje Srbi žive.

- Naš narod, posebno na Kosovu i Metohiji, pamti koliko su srpska sabornost i sloga kroz istoriju bili značajni i koliko su pomogli da iz najtežih situacija i izazova izađemo ojačani - rekao je Petković na sastanku u Beogradu.

On je izrazio zahvalnost i podršku radu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, naglasivši da je riječ, ne samo o duboko humanim aktivnostima, već o stvaranju neraskidivih veza među Srbima sa Kosova i Metohije i iz Republike Srpske, naročito među djecom i omladinom, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Arlov je zahvalio Petkoviću za podršku, te izrazio očekivanje da će saradnja Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Kancelarije za Kosovo i Metohiju biti nastavljena i u narednom periodu značajnim inicijativama.

On je pozvao predstavnike Kancelarije da 22. juna u Bratuncu prisustvuju početku tradicionalne manifestacije "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" u okviru koje će lokalne zajednice u Srpskoj ugostiti više stotina mališana iz južne srpske pokrajine.

Arlov je prenio Petkoviću da je Odbor iz humanitarnih sredstava u potpunosti izgradio Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, namijenjen djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju.

- Svesrpski sabor će utrti put koji će nas voditi ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva na svim nivoima i zato je važno da se i sutra, kada se Sabor održava, okupimo u što većem broju i pokažemo snagu našeg jedinstva, kao što to pokazujemo na prostoru Kosova i Metohije - poručio je Arlov.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: