Otkriveni novi detalji privođenja Nasera Keljmendija - U restoranu bio sa ljubavnicom

  • 20.02.2021. 18:48

Naser Keljmendi (62), koga je američki Stejt department označio kao jednog od najvećih narko bosova na Balkanu, priveden je juče na informativni razgovor u Loznici.

Keljmendi je zatečen u jednom restoranu, a s obzirom na to da je označen kao bezbjednosno interesantna osoba odveden je u policijsku stanicu na informativni razgovor. Bio je u društvu jedne žene, koja je prema nezvaničnim informacijama njegova partnerka, a ona je takođe u pratnji inspektora odvedena u policijsku stanicu.

Na informativnom razgovoru navodno je provjeravana ispravnost njegovih dokumenata i ustanovljeno je da su u redu.

- Pretpostavljam da je bio najobičniji informativni razgovor na kojem su provjeravana dokumenta i to je vjerovatno, kao procedura, oduzelo mnogo vremena - kaže novinar Darko Jevtić za TV Vesti.

Dodaje da je njegovo privođenje privuklo mnogo pažnje jer je javnost pomislila da možda ima veze sa grupom Veljka Belivuka, ali nema.

- Ne postoji potjernica za njim i on je zvanično slobodan čovjek jer nije bilo razloga da bude zadržan - kaže Jevtić.

Keljmendi je 2018. godine u Prištini osuđen na šest godina zatvora zbog posjedovanja droge. Do 1999. godine živio je u Peći gdje je i rođen. Poslije rata preselio se u Sarajevo i dovođen je u vezu sa mnogim kriminalnim krugovima. Pobjegao je iz Sarajeva 2012. godine neposredno pred policijsku akciju "Lutka" kad je uhapšeno 18 osoba osumnjičenih za teška krivična djela.

- Keljmendi je 1976. godine osuđen za pokušaj ubistva, a najjači je bio devedesetih godina kad su počeli ratovi. Počeo je sa švercom tekstila i obavještajne službe o njemu imaju mnogo podataka. Važi za jednog od najvećeg švercera droge na ovim prostorima i to mu je omugućila pozicija na KiM, državljanstvo Srbije, državljanstvo BiH, a ima i mnogo nekretnina u Crnoj Gori i Bosni - kaže Jevtić.

Тагови:
  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина