Tužilaštvo BiH

Ko je štitio Elvisa Keljmendija!?

  • Извор: Аваз
  • 11.10.2022. 17:48

Istraga Tužilaštva BiH koja se odnosi na narkomafiju koja je uvozila tone narkotika u BiH i pri tome zaradila desetine miliona evra tek se zahuktava i u narednom periodu dobiće novi epilog.

Očekuju se nova hapšenja prema nalogu ove pravosudne institucije!

Nabavka droge

Razlog za to je iskaz Elvisa Keljmendija, koji je prošle sedmice prebačen iz zatvora u Vojkovićima u kućni pritvor. Keljmendi je, o čemu smo već pisali, pristao na saradnju s Tužilaštvom. On je u pritvoru, nakon što je uhapšen u Neumu, proveo tri mjeseca.

Međutim, da bi Tužilaštvo BiH predložilo mjere zabrane, zauzvrat je Keljmendi morao propjevati i propjevao je do kraja. U detalje je ispričao kako je išla nabavka narkotika, marihuane i spida iz Albanije te kokaina iz Holandije.

Tužiocima je otkrio ko su bili članovi njegove narkogrupe. Trojica su već u pritvoru Ajlin Ahmić, Anel Sejfović i Adi Nukić. 

Ali mnogo je važnije pitanje ko su bili Keljmendijevi nalogodavci, za koga je radio i ko mu je bio zaštita u pravosuđu i policijskim agencijama.

Konkretne mjere

Njegov iskaz već je, kako se saznaje, pomogao Tužilaštvu da sklopi mozaik kada su u pitanju relacije s pojedinim tužiocima. Uskoro se očekuju i konkretnije mjere.

Kako se Sky dešifrira, dolaze nove kripte, tako na vidjelo izlaze nevjerovatni detalji dobro osmišljenog uvoza narkotika pod palicom određenih policijsko-tužilačkih struktura

Kokain prodavali za 90.000 KM

Keljmendijeva grupa drogu kanabis prodavala je po cijeni od 900 do 2.300 evra po kilogramu, kokain od 35 do 45 hiljada evra po kilogramu, heroin od 15 do 20 hiljada evra po kilogramu, a spid od 1.000 do 2.000 evra po kilogramu osobama koje su drogu rasparčavale i u manjim količinama prodavale konzumentima na području Sarajevskog kantona, Istočnog Sarajeva, srednje Bosne i šire - stoji u dokazima Tužilaštva.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.