Канцеларија за КиМ

Опљачкана породица Ђурић из Осојана, наставља се серија притисака

  • Извор: Агенције
  • 30.10.2023. 13:50

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је у ноћи између суботе и недјеље у селу Осојане, украден трактор породици Александра Ђурића, самохраног оца три кћерке који живи искључиво од пољопривреде, чиме му је, истиче се, директно угрожена егзистенција јер му је трактор основно средство рада.

Како се наводи, Канцеларија ће му помоћи да стане на ноге.

Оцјењује се да је тиме на КиМ настављена серија притисака и напада на српски народ и повратнике у селу Осојане код Истока, као и да сваки од тих инцидената има за циљ да додатно застраши Србе који живе у овој метохијској енклави и онемогући им останак и опстанак.

Подсјећа се и да је прије неколико дана у Осојану опљачкана и Црква Светог архангела Гаврила, из које су лопови однијели чак и прибор за причешће болесника.

Мјештани сумњају да је ријеч о истим починиоцима и та чињеница унијела је додатни немир и страх међу Србе повратнике у овом метохијском селу којима се мир нарушава свакодневним инцидентима и нападима.

- Упркос оваквим перфидним покушајима протјеривања од стране екстремиста и изгредника, Срби повратници одлучни су да остану и опстану тамо гдје су се послије много недаћа и мука скућили и гдје само желе да живе у миру - наводи Канцеларија и додаје да тога мора да буде свјесна и међународна заједница и да политику ћутања и окретања главе замијене проактивним приступом у рјешавању проблема Срба чија је егзистенција на Косову и Метохији најбруталније угрожена.

Пратите нас и путем Вибера