Објављени снимци

Невријеме захватило Србију: Јак град у околини Београда

  • Извор: Курир
  • 24.04.2024. 15:44

Невријеме је данас, нешто послије 14 сати погодило Београд, а у појединим дијеловима падао је и град.

На друштвеној мрежи Инстаграм објављен је снимак града из околине Београда. Због јаког града забијелио се кров на кући, а невријеме је трајало неколико минута.

У центра града био је пљусак праћен грмљавином.

Подсјетимо, раније данас Хаилз Србија, метеоролошки систем, објавио је графички приказ дијелова Србије гдје је најизвјеснији развој олује током поподнева. Црвеном линијом обиљежили су сектор са најизвјеснијом појавом суперћелија у термину између 13 и 18 сати данас поподне. Док је наранџаста - сува линија (подручје иницијације олуја).

"Сјеверни дијелови Мачванског, Колубарског и Шумадијског округа ће имати најизвјеснији јачи развој поподневних олуја. Послије њих слиједе Сремски (јужни дио), Подунавски, јужни Банат, сјевер Браничева. Потом и Београд - јужне општине (Лазаревац, Обреновац, Барајево, Сопот, Младеновац, Гроцка).

Сува линија је подручје гдје се ваздушне масе раздвајају на основу њихове тачке росе (влаге). Сјеверније од линије је влажна и нестабилна атмосфера, јужније у нижим слојевима изразито сува, усљед фенирајућег ефекта југозападног вјетра. Због конвергенције вјетра ка овом сектору и разлике у влази, ова линија је локализација креирања олујних облака, након чега ће се они отпуштати у више таласа поподне и премјештати југозападним струјањем према сјевероистоку.

Смедеревска Паланка (влажнији сектор) има тачку росе од око 13 степени, југозапад Србије (суви) око нула степени, стоји у објави Хилз Србија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.