Избори у Србији

Негативни коментари на рачун грађана Српске - огледало прљаве изборне кампање

  • Извор: АТВ
  • 11.12.2023. 19:21

Негативни коментари на рачун грађана Републике Српске и њеног руководства који у претходних неколико дана долазе из Србије само су огледало прљаве изборне кампање.

Из Представништва Републке Српске у Београду јасна порука. 

"Иза салве увреда стоје поједине опозиционе партије којима је циљ долазак на власт. То није добра тактика, јер свим политичким опцијама један од приоритета треба да буде јединство српског народа", каже Млађен Цицовић, шеф Представништва Српске у Србији.

Од литијума до позива на бојкот избора у Србији: Пропала трибина у Лопарама

Од литијума до позива на бојкот избора у Србији: Пропала трибина у Лопарама

Апсурдно је тврдити да грађани Републике Српске који имају право гласа, уопште могу да одлуче изборе у Србији или у Београду, поручују политиколози. Ипак, то никако не значи да им право да изађу на изборе и гласају за кога год желе било ко треба да оспорава. 

"Испливао је неки аутошовинизам и нека, можемо слободно рећи мржња према људима из Републике Српске који су увијек некако дежурни кривци. То је нешто што потиче још од 90-их година када смо ми били криви и за рат и за санкције и за све друго па сад смо ево поново криви за прекрајање изборне воље грађана Србије. Некако смо увијек ми ти тзв. „прекодрински Срби“ како они то пежоративно кажу криви за нешто што се дешава у Србији", истиче Никола Јовић, политиколог и новинар.

Ових пет избора у 2024. године ће обликовати свјетски поредак

Ових пет избора у 2024. године ће обликовати свјетски поредак

А Србија, иако то некима много смета, подржава Српску и у протеклих 10 година та помоћ је на изузетном високом нивоу. 

"Република Српска и Србија заједно раде на успостави јединства и саборности нашег народа, Република Српска и Србија заједно обиљежавају све значајне историјске заједно раде на успостави културе сјећања", каже Цицовић.

Хајка на Републику Српску заправо је алиби опоизиције за евентуално неповољан изборни резулат и за све на шта би могли да се позову током изборног процеса. Такав однос према народу Републике Српске дијелом је резултат и незнања али и игнорантног односа према историји, закључују политиколози.

Пратите нас и путем Вибера