Izbori u Srbiji

Negativni komentari na račun građana Srpske - ogledalo prljave izborne kampanje

  • Izvor: ATV
  • 11.12.2023. 19:21

Negativni komentari na račun građana Republike Srpske i njenog rukovodstva koji u prethodnih nekoliko dana dolaze iz Srbije samo su ogledalo prljave izborne kampanje.

Iz Predstavništva Republke Srpske u Beogradu jasna poruka. 

"Iza salve uvreda stoje pojedine opozicione partije kojima je cilj dolazak na vlast. To nije dobra taktika, jer svim političkim opcijama jedan od prioriteta treba da bude jedinstvo srpskog naroda", kaže Mlađen Cicović, šef Predstavništva Srpske u Srbiji.

Od litijuma do poziva na bojkot izbora u Srbiji: Propala tribina u Loparama

Od litijuma do poziva na bojkot izbora u Srbiji: Propala tribina u Loparama

Apsurdno je tvrditi da građani Republike Srpske koji imaju pravo glasa, uopšte mogu da odluče izbore u Srbiji ili u Beogradu, poručuju politikolozi. Ipak, to nikako ne znači da im pravo da izađu na izbore i glasaju za koga god žele bilo ko treba da osporava. 

"Isplivao je neki autošovinizam i neka, možemo slobodno reći mržnja prema ljudima iz Republike Srpske koji su uvijek nekako dežurni krivci. To je nešto što potiče još od 90-ih godina kada smo mi bili krivi i za rat i za sankcije i za sve drugo pa sad smo evo ponovo krivi za prekrajanje izborne volje građana Srbije. Nekako smo uvijek mi ti tzv. „prekodrinski Srbi“ kako oni to pežorativno kažu krivi za nešto što se dešava u Srbiji", ističe Nikola Jović, politikolog i novinar.

Ovih pet izbora u 2024. godine će oblikovati svjetski poredak

Ovih pet izbora u 2024. godine će oblikovati svjetski poredak

A Srbija, iako to nekima mnogo smeta, podržava Srpsku i u proteklih 10 godina ta pomoć je na izuzetnom visokom nivou. 

"Republika Srpska i Srbija zajedno rade na uspostavi jedinstva i sabornosti našeg naroda, Republika Srpska i Srbija zajedno obilježavaju sve značajne istorijske zajedno rade na uspostavi kulture sjećanja", kaže Cicović.

Hajka na Republiku Srpsku zapravo je alibi opoizicije za eventualno nepovoljan izborni rezulat i za sve na šta bi mogli da se pozovu tokom izbornog procesa. Takav odnos prema narodu Republike Srpske dijelom je rezultat i neznanja ali i ignorantnog odnosa prema istoriji, zaključuju politikolozi.

Pratite nas i putem Vibera