Случај нестанка мале Данке

Није више да се само прича, почело је и да се сумња: Мјештанин проговорио о породици

  • Извор: Телеграф
  • 29.03.2024. 17:08

Оно што породицу из које потиче нестала дјевојчица Данка Илић разликује од осталих у мјесту Бањско Поље јесте то што је ријеч о старосједиоцима, који од давнина газдују својим имањем.

"Ми јесмо мало, али на неки начин градско мјесто и не познајемо се баш као људи који живе у неком селу", прича за Телеграф један од становника Бањског Поља. Он каже да је власника имања, ипак, познавао.

Познати резултати полиграфског испитивања оца Данке Илић

Познати резултати полиграфског испитивања оца Данке Илић

"Игром случаја познајем деку дјевојчице, човјек је честит, породица је на мјесту, бар што се тиче ових старијих, за млађе не знам", прича овај човјек.

Мјесто је мало, а настало је, практично, као издвојено градско насеље Бора.

"Ново насеље почело је да се гради 1984. године. Људи су овде куповали станове у зградама, јер је то била прилика да живе мало ван града. Већина нас је радила у Бору и имамо градску линију. Ко није желио стан, куповао је плацеве, узимао кредит РТБ-а и градио куће", прича саговорник.

Тек на крају овог насеља, као једна од посљедњих остала је кућа у којој је нестала мала Данка. То је имање које није откупљено и по томе се разликује од остатка насеља, изоловано је, на самом крају и на већој парцели.

Случај нестале Данке Илић: Ухапшен полицајац

Случај нестале Данке Илић: Ухапшен полицајац

"Незамисливо је било да се овдје тако нешто догоди. Људи коментаришу, али да вам кажем, није више да се само прича, почело је и да се сумња", каже једна комшиница.

Читаво насеље пуно је полиције која је током дана обилазила станове и мотрила на мјештане. Чак су чували и дјецу у паркићу. Иако нема панике, слика насеља данас је потпуно другачија.

Подсјетимо, потрага за Данком Илић (2) ушла је у четврти дан. У потрагу од јутрос укључено је још 18 ватрогасаца и пас Зиги.

Багери су јуче цијели дан копали и износили смеће и кршеве из куће, а испред куће код које је посљедњи пут виђена нестала Данка Илић (2) за којом трага цијела Србија стигла је тешка механизација која ће и данас радити на рашчишћавању терена.

Власник чувеног Зигија открио детаљ који буди наду у потрази за Данком

Власник чувеног Зигија открио детаљ који буди наду у потрази за Данком

Пас Зиги већ је почео да претражује терен.

Огласио се МУП

Два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина из Београда и Новог Сада, Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, ноћас су стигли у Бањско Поље и рано јутрос започели детаљну претрагу терена око куће испред које је нестала двогодишња дјевојчица Данка Илић.

Тимове чини 18 ватрогасаца-спасилаца са 5 теренских возила и спасилачким псом.

Ово је подземни тунел испод насеља гдје је нестала Данка: МУП објавио нове слике претраге

Ово је подземни тунел испод насеља гдје је нестала Данка: МУП објавио нове слике претраге

Припадници Министарства унутрашњих послова континуирано предузимају све мјере и радње на проналаску дјевојчице и утврђивању свих чињеница и околности њеног нестанка.

Мјештанка открила нов детаљ

Једна мјештанка Бањског Поља за Телеграф је открила нови детаљ у вези са случајем нестанка Данке Илић (2). Како је објаснила постоји једно мјесто које је скоро немогуће истражити, па претпоставља да може отежати потрагу за дјевојчицом.

"Постоји канал који тјера воду доста далеко, ту је скоро немогуће било шта урадити, јер вода тече доста брзо, а остало је све претражено", каже наша саговорница.

Како напомиње, у тренутку када је Данка нестала није видјела никога ко би могао, како каже, да је отме, нити је чула било шта.

Ухапшени Башар на чату уживо тврдио да је Данка у подруму, да плаче и тражи мајку!

Ухапшени Башар на чату уживо тврдио да је Данка у подруму, да плаче и тражи мајку!

Данка Илић нестала је 26. марта ове године у Банском Пољу.

Због нестанка Данке Илић у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: