Признао

Ухапшени Башар на чату уживо тврдио да је Данка у подруму, да плаче и тражи мајку!

Башар Туфанкији, један од тројице ухапшених због повезаности са случајем нестанка дјевојчице Данке Илић (2) у Србији, признао је истражиоцима Федералне управе полиције да је на ТикТоку ширио лажне информације о нестанку дјевојчице и за њих тражио 50.000 евра.

Како је потврђено АТВ-у Туфанкији је информације о дјевојчици ширио путем чата уживо на ТикТоку.

”У том уживо видео снимку он је говорио како има информације о дјевојчици, да се налази у подруму, да плаче и тражи мајку. Тражио је уплату од 50.000 евра како би открио гдје се дјевојчица налази”, каже извор близак истрази.

Иако је током саслушања тврдио да је све била шала, Башар Туфанкији ће по свему судећи одговарати за покушај изнуде.

Подсјетимо заједно с њим ухапшени су Закуан Туфанкији и Мухамед Туфанкији. Информацију о томе да тројица Сарајлија, од којих један има и држављанство Сирије, а други Србије, тражили откуп ФУП-у је послао МУП Србије. Путем канцеларије Интерпола размијенили су информација и брзом акцијом полиције откривена је њихова ИП адреса и убрзо су ухапшени. Испоставило се да немају никакве информације о несталој дјевојчици, нити је она пронађена.

Осим за покушај изнуде осумњичени би могли одговарати и за ширење лажних информација.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм