Miloš Vučević

Ministar odbrane Srbije otkrio odakle je došao dron koji je oboren kod Raške

  • Извор: Sputnjik
  • 05.11.2022. 11:56

Dron koji je Vojska Srbije oborila u rejonu Kopaonika, pošto je nadletao vojne objekte, doletio je sa juga Kosova i Metohije, rekao je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Dronova je prethodnih dana bilo više nego što je uobičajeno i zabrinjavajuće je to što su se kretali oko vojnih objekata i tamo gdje je vojska, rekao je Vučević gostujući na TV Prva.

Upitan čiji je dron koji je onesposobljen u okolini Raške, ministar odbrane Srbije je rekao da to ne može da kaže, ali da nije došao sa sjevera Kosova već sa juga.

Vučević je istakao da je predsjednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić odmah potpisao neophodne akte da Vojska Srbije može da reaguje i da će ona dejstvovati kada god bude ugrožena bezbijednost zemlje.

Upitan na šta se Srbija sprema i šta znače manevri koji su bili u četvrtak, rekao je da su vojne vježbe, pa i ona na Pasuljanskim livadama, bile davno planirane i da ih je bilo po cijeloj Srbiji.

"Vojska se sprema da bude na visini zadatka, da ispuni naredbe vrhovnog komandanta i da čuva Srbiju", istakao je Vučević, prenosi Sputnjik.

Dodao je da Srbija ne želi ratove, već da je za razgovore ali da je spremna za sve opcije, te da će rukovodstvo Srbije i vojska učiniti sve da do rata ne dođe.

  • 22:00 Серија: Преко Атлантика (12+)

    'Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм