Младеновац

Масовни убица Урош Блажић није показао кајање за почињени масакр

  • Извор: Танјуг
  • 16.03.2024. 12:56

Урош Блажић, оптужен за брутално убиство девет и рањавање још 12 људи на подручју општине Младеновац у ноћи између 4. и 5. маја прошле године, у својој одбрани пред тужиоцем, није показао ни мало кајања за почињени масакр, већ је покушао себе да представи као жртву подсмјеха житеља мјеста у којима је починио злочин.

У исказу пред Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву, који је дио оптужнице, Блажић је детаљно изнио своју одбрану, жалећи се најприје да је са својим оцем, старијим братом и мајком, бесправно исељен из стана у којем је одрастао, јер су његовом оцу наредили да се исели или ће у противном добити отказ.

Пушку “калашњиков”, бомбе, мине, пиштољ “тетејац” је, како је навео, пронашао на тавану куће у Шепшину, а причао је и да је волио да иде у стрељану и вјежба пуцање.

Притворен малољетник који нацртао план напада на школу у Требињу

Притворен малољетник који нацртао план напада на школу у Требињу

У подруму куће пуцао је из аутоматске пушке и пиштоља у мету, односно у џак са пијеском, навео је поред осталог окривљени у свом исказу.

Тужиоцу је причао и да мјештани два села у којима је починио масакр нису имали добро мишљење о његовој породици и да су били љубоморни на њих и њега, јер се дружио са учесницима “ријалитија”.

У њиховом понашању осјетио је подсмијех, ругање, а тврдио је и да су стварали завјеру против њега и да су хтјели да га претуку.

Хтио да “покаже људима да не могу тако с њим”

Тог 4. маја прошле године Блажић је, како је сам испричао, дошао до капије школског дворишта када је чуо да групица људи прича лоше о њему и његовом оцу.

То је, како је навео, изазвало бијес у њему, након чега је одлучио да оде у кућу и узме оружје да би “показао људима убудуће да не могу више тако са њим”.

Пенс окренуо леђа Трампу

Пенс окренуо леђа Трампу

Оптужени је навео да, када је пуцао код Споменика палим борцима у Малом Орашју, није знао да ли некога погађа и да није чуо запомагања рањених, а тврди да никоме није прилазио и “овјеравао”, што је у супротности са исказима повријеђених.

Том приликом Урош Блажић је убио М. М, док су од задобијених повреда у болницама преминули Н. С, Л. М, П. М. и малолетни Н. М. и А. М. сви из Малог Орашја.

Тада су рањене још четири особе док је на још четворо пуцао, али они нису погођене.

Комшији бацио бомбу на њиву, гелери га погодили у лице и стомак

Комшији бацио бомбу на њиву, гелери га погодили у лице и стомак

Након пуцњаве у Малом Орашју, према наводима из оптужнице, Урош Блажић се одвезао до села Дубона, гд‌је је видио више особа како поправљају ограду, те је, како се сумња, и на њих из пиштоља испалио више хитаца и тада им нанио тешке тјелесне повреде.

У мјесту Дубона ушао је у двориште Основне школе “Момчило Живојиновић”, гд‌је је поново из аутоматске пушке почео да пуца у правцу више људи који су се дружили у том дворишту.

Окривљени је у својој одбрани рекао да је присутнима наредио да легну на земљу више пута, што они нису урадили, већ су га гледали са невјерицом, а неко се, према наводима Блажића и насмијао.

Он је тада, како пише у оптужници, убио је брата и сестру, М. П. и К. П, док је Д. Т. убрзо преминуо усљед задобијених рана, а још четворо људи је тешко ранио и покушао да убије још четворо.

Језива симулација напада на Русију, 40 милиона мртвих за минут

Језива симулација напада на Русију, 40 милиона мртвих за минут

Из његовог исказа произилази да је затим урадио све како би избјегао да га полицијски службеници “ликвидирају” јер је био наоружан, а желио је да остане жив.

Бјежећи са лица мјеста, Блажић је дио оружја оставио у свом аутомобилу, док је телефон бацио у зелено растиње.

Најприје је, како се сумња, узео једно возило и одвезао се до наплатне рампе у Малом Пожаревцу, гд‌је је оставио то возило, ушао у такси који је чекао на наплатној рампи и запријетио возачу да ће уколико не настави да вози, активирати ручну бомбу.

У аутомобилу се поред возача налазила и путница, која је, како произилази из њеног и исказа оптуженог, причала са њим и смиривала га јер се плашила, зато што је он често вадио бомбу и вртио је по рукама.

Милановић: Готово је

Милановић: Готово је

Она је у тужилаштву испричала да је слагала Блажића да је трудна, како је не би повриједио, а он је пристао да је одвезу до Уба гд‌је је сачекао вјереник, а прије изласка из аутомобила Блажић јој је запријетио да ником ништа не смије да каже.

Возачу је наредио да га одвезе до села Вињиште код Крагујевца, гд‌је је касније и ухапшен.

Тужилаштво је мишљења да мотив убистава, произлази из дијелова његове одбране у којој је он навео да су мјештани тих села били љубоморни на њега, јер се дружио са “ријалити учесницима”, јер је возио добра кола, мотор, што га виђају у друштву са лијепим д‌јевојкама и што је “дигао љествицу више у односу на њихове животе”.

Блажић за свој злочин не може да добије више од 20 година затвора, јер у тренутку масакра који је починио, није навршио 21 годину.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.