Неће га подржати

Пенс окренуо леђа Трампу

  • Извор: РТС
  • 16.03.2024. 12:23

Бивши амерички потпредсједник Мајк Пенс одлучио је да не подржи свог некадашњег шефа Доналда Трампа у изборној трци. Не могу мирне савјести да подржим Трампа у овој кампањи, поручује Пенс. Са друге стране, некадашњи амерички предсједник истиче да људи у политици могу да буду врло нелојални.

Мајк Пенс је рекао да "не може мирне савјести" да подржи потенцијалног кандидата Републиканске странке Доналда Трампа.

"Доналд Трамп слиједи и артикулише агенду која је у супротности са конзервативном политиком којом смо владали током наше четири године. Зато не могу мирне савјести да подржим Трампа у овој кампањи", рекао је Пенс за Фокс њуз.

Истакао је и да ова његова изјава не би требало да буде изненађење, као и да је поносан на време када су били заједно на власти.

"Невјероватно сам поносан на резултате наше администрације. То је био конзервативни рекорд који је Америку учинио просперитетнијом и сигурнијом", додао је Пенс.

Пенс се кандидовао на унутарстраначким изборима, али је своју кандидатуру окончао у октобру прошле године.

"Током моје предсједничке кампање, јасно сам ставио до знања да постоје дубоке разлике између мене и предсједника Трампа по низу питања. И не само наше разлике у мојим уставним обавезама које сам обављао 6. јануара", нагласио је Пенс.

Поручио је и да Трампови најновији коментари о Кини и противљењу забрани Тик-тока у САД такође осликавају преокрет његовом снажном противљењу друштвеним медијима које контролишу Кинези.

Пенс је, такође, нагласио да ни у ком случају неће гласати ни за актуелног предсједника Џозефа Бајдена.

"Како ћу гласати када се завеса затвори – то остављам за себе“, рекао је Пенс.

До размимоилажења између Пенса и Трампа дошло је након изборног пораза 2020. године и упада Трампових присталица у зграду Капитола. Пенс је тада осудио тај потез.

Са друге стране, Трамп сматра да би Пенс требало да га подржи у изборној трци.

"Одабрао сам га, направио сам га потпредсједником. Али људи у политици могу бити веома нелојални", нагласио је Трамп.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.