Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде

Мартиновић позвао Владу Малавија да гласа против резолуције о Сребреници

  • Извор: СРНА
  • 20.05.2024. 20:20

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Александар Мартиновић позвао је Владу Малавија да гласа против резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Мартиновић је током разговора са министром пољопривреде Малавија Семјуелом Кавалеом и амбасадором те земље у Србији Џозефом Џон Емпинганџиром уручио саговорницима нон-пејпер о позицији Србије у вези са овим питањем, те нагласио да српски народ не може бити колективно оптужен за геноцид, саопштено је из Министарства.

"Животно смо заинтересовани за мир у региону, а усвајање резолуције би представаљало корак уназад и довело до нових тензија и потенцијалних конфликата који никоме нису потребни. Као народу који вековима поштује традиционалне хришћанске вредности и негује суживот са свима, усвајањем резолуције би се ставила неизбрисива и неоправдана љага на све прошле и будуће генерације", нагласио је Мартиновић.

Он је упозорио да би "жиг геноцида", који би био стављен на српски народ усвајањем резолуције, представљао кршење међународног права, створио тензије у региону и српски народ вратио у прошлост.

"Србија је чврсто опредељена за даље унапређење сарадње земаља региона и јачање стабилности на добробит свих грађана", рекао је Мартиновић.

У отвореном и пријатељском разговору обострано је потврђена опредијељеност за даље јачање и унапређење веома добрих и традиционално пријатељских односа двије земље.

Пратите нас и путем Вибера