Ђорђе Комленски

"Уједињење Срба је почело и више га ништа не може зауставити"

  • Извор: СРНА
  • 23.07.2024. 17:35

Посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски поручио је данас у Скупштини Србије да усвајање Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, са Свесрпског сабора, показује да је уједињење Срба почело и да га више ништа не може зауставити.

Комленски је током скупштинске расправе о Декларацији оцијенио да је ријеч о документу који је изнад свега, а нарочито изнад покушаја дијела опозиције да анулирају њен значај и да је гурну на споредни колосијек причањем о нечему што није на дневном реду Скупштине.

"Као члан парламентарног форума био сам на седници Народне скупштине Републике Српске када је Декларација усвајана. Охрабрила ме чињеница да се на том заседању на разуман и стабилан начин говорило о Декларацији, уз уважавање и поштовање других народа који живе у Републици Српској", рекао је Комленски.

Неке цијене су изненађење: Колико сада кошта воће и поврће у Бањалуци

Неке цијене су изненађење: Колико сада кошта воће и поврће у Бањалуци

Он је оцијенио да је веома важно то шо је Декларција о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа заједнички документ парламената Србије и Српске и двије српске државе, односно, како је навео, два Пијемонта око којих Срби треба да се окупе.

Он сматра да би било добро да је неко и раније прецизно дефинисао проблеме које има српски народ и јасно написао како да се изађе из тих проблема.

"Могло је ово и раније да се усвоји, али боље икада него никада. Први пут у српској историји две државе усвајају Декларацију јасно дефинишући све проблеме које имамо као народ и трасирајућу пут како да се превазиђу. Имамо право и хоћемо да доносимо одлуке битне за српски народ где год да живи. Декларација доказује да смо довољно сазрели и да можемо да кажемо да је уједињење почело и да га више ништа не може зауставити", рекао је Комленски.

Снимљено када је дјевојка у кафићу рекла да је силована - гости нападају осумњиченог

Снимљено када је дјевојка у кафићу рекла да је силована - гости нападају осумњиченог

У Скупштини Србије у току је расправа о Приједлогу одлуке о усвајању Декларације о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, коју је Народна скупштина Републике Српске усвојила 2. јула. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.