Đorđe Komlenski

"Ujedinjenje Srba je počelo i više ga ništa ne može zaustaviti"

  • Izvor: SRNA
  • 23.07.2024. 17:35

Poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski poručio je danas u Skupštini Srbije da usvajanje Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, sa Svesrpskog sabora, pokazuje da je ujedinjenje Srba počelo i da ga više ništa ne može zaustaviti.

Komlenski je tokom skupštinske rasprave o Deklaraciji ocijenio da je riječ o dokumentu koji je iznad svega, a naročito iznad pokušaja dijela opozicije da anuliraju njen značaj i da je gurnu na sporedni kolosijek pričanjem o nečemu što nije na dnevnom redu Skupštine.

"Kao član parlamentarnog foruma bio sam na sednici Narodne skupštine Republike Srpske kada je Deklaracija usvajana. Ohrabrila me činjenica da se na tom zasedanju na razuman i stabilan način govorilo o Deklaraciji, uz uvažavanje i poštovanje drugih naroda koji žive u Republici Srpskoj", rekao je Komlenski.

Neke cijene su iznenađenje: Koliko sada košta voće i povrće u Banjaluci

Neke cijene su iznenađenje: Koliko sada košta voće i povrće u Banjaluci

On je ocijenio da je veoma važno to šo je Deklarcija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda zajednički dokument parlamenata Srbije i Srpske i dvije srpske države, odnosno, kako je naveo, dva Pijemonta oko kojih Srbi treba da se okupe.

On smatra da bi bilo dobro da je neko i ranije precizno definisao probleme koje ima srpski narod i jasno napisao kako da se izađe iz tih problema.

"Moglo je ovo i ranije da se usvoji, ali bolje ikada nego nikada. Prvi put u srpskoj istoriji dve države usvajaju Deklaraciju jasno definišući sve probleme koje imamo kao narod i trasirajuću put kako da se prevaziđu. Imamo pravo i hoćemo da donosimo odluke bitne za srpski narod gde god da živi. Deklaracija dokazuje da smo dovoljno sazreli i da možemo da kažemo da je ujedinjenje počelo i da ga više ništa ne može zaustaviti", rekao je Komlenski.

Snimljeno kada je djevojka u kafiću rekla da je silovana - gosti napadaju osumnjičenog

Snimljeno kada je djevojka u kafiću rekla da je silovana - gosti napadaju osumnjičenog

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o Prijedlogu odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koju je Narodna skupština Republike Srpske usvojila 2. jula. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.