Нови детаљи из оптужнице, двије ствари кључне

Један од оптужених за убиство Данке Илић ухваћен у лажи

  • Извор: Мондо.рс
  • 15.10.2024. 08:00

Дејан Драгијевић (50) из села Злот и Срђан Јанковић (50) из села Лука оптужени су за језиво убиство двогодишње дјевојчице Данке Илић, што су обојица првобитно признали пред полицијом, а касније Драгијевић дјело описао до детаља пред тужилаштвом. Међутим, током поновног давања исказа, Драгијевић је ухваћен у лажи, што је тужиоцу било довољно да употпуни оптужницу која је подигнута 24. септембра.

"Драгијевић је 11. јула одлучио да промијени исказ када је тражио да поново свједочи и у потпуности је тада негирао дјело. Он је изјавио да дјевојчицу никада није видио, а да је 26. марта рекао оцу и брату да је био на мјесту на ком је дјевојчица нестала, али не и да ју је убио, јер како је рекао у исказу, то се није десило. Тужилац му је том приликом постављао додатна питања, а на питање да ли су он или Јанковић прали возило којим је дјевојчица, наводно, ударена, рекао је да нису, што се испоставило као нетачно", каже извор.

Подсјећа да је видео-снимком утврђено да су у кругу фирме прали возило 29. марта, три дана након Данкиног нестанка.

Срби оплели по свадбеним обичајима: Ућута свекрва, не помену више ништа на ту тему...

Срби оплели по свадбеним обичајима: Ућута свекрва, не помену више ништа на ту тему...

"Службено возило су опрали само обичном водом и то само споља у петак 29. марта, што се могло видјети и на скинутим видео снимцима који су послати на вјештачење, с тим да се види, такође, да унутрашњост возила није чишћена", наводи се, наводно, у оптужници против двојице радника борског ЈКП "Водовод".

Тужиоцу је ово било довољно да у оптужници поткрепе кривицу Драгијевића и Јанковића, с обзиром на то да је један од њих ухваћен у лажи, након што је првобитно до детаља описао пред тужилаштвом како је убио дјевојчицу, гдје је бачено њено тијело, а потом и локације гдје је премјештено више пута, прије него што је ухапшен заједно са колегом, такође радником ЈКП Водовода.

''Поприличан тресак'': Земљотрес у БиХ!

''Поприличан тресак'': Земљотрес у БиХ!

Из тог разлога, њихово негирање кривице уопште није узето у обзир, сматрајући њихову одбрану неприхватљивом. И Драгијевић и Јанковић су, подсјетимо, у полицији признали дјело, с тим да се касније пред тужилаштвом Јанковић бранио ћутањем, а Драгијевић је дјело описао у ситне детаље.

"Колима 'фијат панда' беле боје, којим је управљао Срђан Јанковић, ударили су дјевојчицу, након повратка са радног задатка у Бањском Пољу. Видјевши да још увијек даје знаке живота, Драгијевић је снажно ухватио за врат и лишио је живота, након чега су одлучили да се тијела ослободе на оближњој депонији", описивао је тада Дејан, а онда додао да је 28. марта тијело двогодишњег дјетета у црном џаку однио са депоније у двориште своје куће.

Детаљ из оптужнице: Ево шта су снимиле камере у Бањском Пољу гдје је убијена Данка Илић (2)

Детаљ из оптужнице: Ево шта су снимиле камере у Бањском Пољу гдје је убијена Данка Илић (2)

Он је потом изјавио да је оцу и брату све признао и да је уз помоћ сада већ покојног Далибора, тијело дјевојчице премјестио у једну напуштену кућу на новом Злотском путу. Оно што бива касније током његовог боравка у притвору, учинило је мистерију само још већом, с обзиром на то да је напрасно одлучио да промени исказ. Ипак, тужилац је у обзир узео првобитно признање и лаж у којој је ухваћен када је рекао да возило нису прали после 26. марта, на чему се и базира целокупна оптужница, написана на 80 страна.

Познато чија је крв нађена на возилу којим је ударена мала Данка Илић

Познато чија је крв нађена на возилу којим је ударена мала Данка Илић

Иначе, према оптужници, тело је касније премјестио Дејанов отац, Радослав Драгијевић, који се од самог почетка брани ћутањем. Њега, подсјетимо, тужилаштво не може да терети за непријављивање сина и помагање сину, али га терете за помагање Срђану Јанковићу и непријављивање кривичног дјела које је он починио, с обзиром на то да је његов син испрва рекао да је након злочина све испричао оцу.

Тијело дјевојчице до данас није пронађено.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.