Нови детаљи

Познато чија је крв нађена на возилу којим је ударена мала Данка Илић

  • Извор: Курир
  • 25.07.2024. 17:47

Трагови крви нађени у службеном возилу "Водовода" из Бора припадају једном од двојице осумњичених за убиство Данке Илић (2), потврдио је адвокат Милинко Јовановић, бранилац оптуженог Радослава Драгијевића (73).

Радослав је, да подсјетимо, осумњичен да је помагао сину Дејану Драгијевићу (50) да сакрије тијело дјевојчице, а осим Дејана за убиство мале Данке осумњичен је и Срђан Јанковић (50) из села Лука.

Након контроле чак 17 аутомобила који су кобног 26. марта ушли у Бањско поље, прегледано је детаљно и службено возило радника “Водовода” у ком су пронађени трагови крви који су послати на анализу. Иако је постојала вјероватноћа да је крв припадала дјевојчици, анализа је показала нешто друго.

Много вјештачења

– Велики број вјештачења је одрађен, најприје оне анализе које би биле од велике користи да се овај случај приведе крају. Међутим, не постоје никаква поклапања, ДНК дјевојчице није нађен у возилу којим су је наводно ударили, а крв која је нађена, припада једном од осумњичених – објаснио је за Курир адвокат Јовановић.

Према ријечима адвоката, истрага засад стоји у мјесту, а тужилаштво има рок мало више од два мјесеца како би подигло оптужницу с обзиром на то да је законски рок за подизање оптужнице шест мјесеци.

– Засад нема помака, чекају се даљи кораци тужилаштва, с обзиром на то да су обојица ухапшених повукли признање да су убили дјевојчицу и да нема адекватних доказа, као ни свједока. Уколико тужилаштво у том року не подигне оптужницу, осумњичени се могу наћи на слободи, међутим, због комплексности случаја, претпостављам да до тога неће доћи – каже Јовановић.

Подсјетимо, Данки се 26. марта изгубио сваки траг након што је с мајком дошла у Бањско поље, а 4. априла полиција је ухапсила Срђана Јанковића (50) и Дејана Драгијевића (50), раднике борског “Водовода”, због сумње да су убили дијете и потом сакрили њено тијело. Они су тада у полицији признали злочин, али се касније пред Вишим јавним тужилаштвом у Зајечару Срђан бранио ћутањем, док је Дејан признао да је голим рукама задавио Данку. Међутим, послије низа испитаних свједока и одрађеног великог броја вјештачења, обојица су тражила да допуне своје исказе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: