Дачић саопштио

Ухапшена особа повезена са нападачем из Београда

  • Извор: СРНА
  • 29.06.2024. 20:04

Игор Деспотовић из Београда (25) ухапшен је данас у Београду због сумње на терористичко удруживање, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

"Ријеч је о лицу које је прије двије године већ хапшено због тога што је било администратор више милитантних група на интернету које су позивале на џихад", објаснио је Дачић.

Он је навео да се поступак против Деспотовића и даље води, али је био пуштен из притвора, саопштио је МУП Србије.

"Он је послије тога наставио комуникацију са екстремистима, тако да је свакодневно имао комуникацију са убијеним терористом Жујовићем, због чега се сумња да је директно учествовао у логистичкој подршци и организацији овог терористичког акта. Акција полиције се наставља на више локација у Србији", изјавио је Дачић.

Нападач идентификован као конвертит у ислам Милош Жујовић (25) вјерског имена Салахудин, данас је испред амбасаде Израела у Београду самостријелом ранио у врат припадника Жандармерије Милоша Јевремовића (34) који је обезбјеђивао амбасаду. Рањени жандарм успио је, иако рањен, да ликвидира нападача

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)