У 89 градова и општина

Гласање на изборима у Србији протиче мирно и без проблема

  • Извор: Агенције
  • 02.06.2024. 11:41

У Србији се одржавају локални избори у 89 градова и општина, међу којима је и Београд, у ком се понављају децембарски избори. Сва бирачка мјеста су на вријеме отворена и грађани ће моћи гласати до 20 часова.

У Београду је до 11 сати гласало 14,3 одсто бирача, у Новом Саду 18,2, а у Нишу 12,9 одсто, саопштили су ЦеСИД/Ипсос прве процене излазности.

Нису забиљежене веће неправилности, а према подацима ЦЕСИДА излазност на изборима до 9 часова у Београду је 5,8 одсто.

У Београду, као и у цијелој Србији бирачка мјеста отворила су се на вријеме, у 7 часова. Право гласа у Београду има милион и 602 хиљаде бирача. Многи Београђени искористили су ране јутарње сате за одлазак на гласање како би испунили грађанску дужност.

Из Градске изборне комисије истичу да гласање протиче мирно и без проблема на бројним биралиштима у највећем граду Србије.

- Јутрос су сва бирачка мјеста у складу са законом отворена на вријеме у 7.00 часова. Свих 1.265 бирачких мјеста функционишу без икаквих проблема и конфликата - изјавио је предсједник Градске изборне комисије Зоран Лукић.

Премијер Србије Милош Вучевић јутрос је гласао на свом бирачком мјесту у Новом Саду, док је предсједница Народне скупштине Србије Ана Брнабић своју грађанску дужност обавила у центру Београда.

- Увијек су избори добра прилика да се оцијени нечији рад и да се народ опредијели да ли су они који су били на власти радили добро, или је вријеме за друге. Битно је да све прође у најбољем реду и без дизања тензија - рекао је Вучевић.

- Надам се да ће данашњи дан проћи у миру и достојанствено. И позивам све да какви год били резултати, да се прихвате, да би се формирале институције у локалу - поручила је Брнабићева.

На изборима за 110 одборника Скупштине главног града надмеће се 14 листа. И у другим градовима поднесен је двоцифрени број изборних листа. Регуларност гласања прати више од 1.500 домаћих посматрача и 156 страних.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм