Уредник радија Косовска митровицa

Фићовић за АТВ: Полицијска акција у Бањској завршена

  • Извор: АТВ
  • 24.09.2023. 20:00

Маја Фићовић, уредник радија Косовска митровицa, рекла је у јављању за АТВ да се незванично сазнаје да је полицијска акција у Бањској завршена и ускоро би требало да имају више информација и о жртвама и о ухапшеним лицима.

"Наставља се увиђај и на лицу мјеста у координацији са њиховим  релевантним институцијама гдје су се укључили и полицијски инспекторат Косова. Нема више информација о коме се ради, ко су лица која су се сукобила током ноћи са полицијом  и како је дошло до обрачуна и до жртава“, рекла је Фићовић за АТВ.

Она је подсјетила да је у насељу Бањска током ноћи убијен полицајац косовске полиције.

„Према информацијама које смо добили од полиције, приликом размјене ватре у селу Бањска убијена су још двојица, како их се назива, наоружанох, маскираних и униформисаних лица. То је према тврдњама полиције трећи нападач који је данас убијен“, навела је она.

Полиција је потврдила да је ухапшено пет лица, од тога четвороп у насељу Рударе, у општини Звечан, који су према информацијама из полиције ухапшени током контроле возила зато што су код себе имали уређаје за радио везу.

„Прије 15-так минута, на самој раксрници Балабан која води до насеља Бањска, једно повријеђено лице, уз јауке, је убачено у возило Хитне помоћи, док је једно ухапшено лице у некој униформи убачено у возило Специјалне јединице косовске полициије и одвезено у правцу Приштине“, рекла је Фићовић за АТВ.

Додала је да је ситуација у самој Косовској Митровици и Звечану мирна, док је напето у насељу Бањска гдје се чула рафлана паљба и током пријеподневних и поподневних сати.

„Полиција је саопштила да је реаговала у самоодбрани јер су животи полицајаца били угрожени. Они су потврдили да је пронађена логистичка опрема, униформе, оружје и муниција различитог калибра“, истакла је.

Напоменула је да још увијек нема званичних информација из Београда, осим што се очекује укључење предсједника Републике у 20 часова

„Полиција је у међувремену потврдила да су дворишту манастира Бањска и око њега поједини нападачи, док је сама Епархија рекла да су ушла непозната лица у двориште манастира и изјавила саучешће породици страдалог полицајца“, рекла је Фићовић.

Пратите нас и путем Вибера