Urednik radija Kosovska mitrovica

Fićović za ATV: Policijska akcija u Banjskoj završena

  • Izvor: ATV
  • 24.09.2023. 20:00

Maja Fićović, urednik radija Kosovska mitrovica, rekla je u javljanju za ATV da se nezvanično saznaje da je policijska akcija u Banjskoj završena i uskoro bi trebalo da imaju više informacija i o žrtvama i o uhapšenim licima.

"Nastavlja se uviđaj i na licu mjesta u koordinaciji sa njihovim  relevantnim institucijama gdje su se uključili i policijski inspektorat Kosova. Nema više informacija o kome se radi, ko su lica koja su se sukobila tokom noći sa policijom  i kako je došlo do obračuna i do žrtava“, rekla je Fićović za ATV.

Ona je podsjetila da je u naselju Banjska tokom noći ubijen policajac kosovske policije.

„Prema informacijama koje smo dobili od policije, prilikom razmjene vatre u selu Banjska ubijena su još dvojica, kako ih se naziva, naoružanoh, maskiranih i uniformisanih lica. To je prema tvrdnjama policije treći napadač koji je danas ubijen“, navela je ona.

Policija je potvrdila da je uhapšeno pet lica, od toga četvorop u naselju Rudare, u opštini Zvečan, koji su prema informacijama iz policije uhapšeni tokom kontrole vozila zato što su kod sebe imali uređaje za radio vezu.

„Prije 15-tak minuta, na samoj raksrnici Balaban koja vodi do naselja Banjska, jedno povrijeđeno lice, uz jauke, je ubačeno u vozilo Hitne pomoći, dok je jedno uhapšeno lice u nekoj uniformi ubačeno u vozilo Specijalne jedinice kosovske policiije i odvezeno u pravcu Prištine“, rekla je Fićović za ATV.

Dodala je da je situacija u samoj Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu mirna, dok je napeto u naselju Banjska gdje se čula raflana paljba i tokom prijepodnevnih i popodnevnih sati.

„Policija je saopštila da je reagovala u samoodbrani jer su životi policajaca bili ugroženi. Oni su potvrdili da je pronađena logistička oprema, uniforme, oružje i municija različitog kalibra“, istakla je.

Napomenula je da još uvijek nema zvaničnih informacija iz Beograda, osim što se očekuje uključenje predsjednika Republike u 20 časova

„Policija je u međuvremenu potvrdila da su dvorištu manastira Banjska i oko njega pojedini napadači, dok je sama Еparhija rekla da su ušla nepoznata lica u dvorište manastira i izjavila saučešće porodici stradalog policajca“, rekla je Fićović.

Pratite nas i putem Vibera