Директор КБЦ Косовска Митровица

Елек: Санитет пуштен послије више часова без икаквог објашњења

  • 13.10.2023. 20:08

Санитет Клиничко-болничког центра Косовска Митровица пуштен је са царинског терминална након вишечасовног задржавања, без објашњења и било каквог пропратног папира, рекао је директор ове медицинске установе Златан Елек.

Елек је напоменуо да су санитет са комплетним санитетским материјалом и возач заустављени на Бистричком мосту и одатле послати у јужни дио Митровице, иако су имали сву потребну документацију.

"Ни то није било довољно, па је дошла специјална царинска екипа из Приштине која је бројала комад по комад. И поред тога што је донијета отпремница и сва уредна документација, возило је задржано, од 13.30", рекао је Елек за "Косово онлајн".

"Приштина блокира српске санитете и обрачунава се са газама и завојима“

Он је подсјетио да су у претходном периоду заустављали свако возило више пута, претресали и малтретирали раднике и "извлачили" из возила, а да је данашњи случај "комбинација свега тога".

"Возило је враћено без објашњења и без икаквог пропратног папира. Са овим данашњим заустављањем прелазимо цифру од више од 225 заустављања у року од три до четири мјесеца уназад", истакао је Елек.

Пратите нас и путем Вибера