Direktor KBC Kosovska Mitrovica

Еlek: Sanitet pušten poslije više časova bez ikakvog objašnjenja

  • 13.10.2023. 20:08

Sanitet Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica pušten je sa carinskog terminalna nakon višečasovnog zadržavanja, bez objašnjenja i bilo kakvog propratnog papira, rekao je direktor ove medicinske ustanove Zlatan Еlek.

Еlek je napomenuo da su sanitet sa kompletnim sanitetskim materijalom i vozač zaustavljeni na Bistričkom mostu i odatle poslati u južni dio Mitrovice, iako su imali svu potrebnu dokumentaciju.

"Ni to nije bilo dovoljno, pa je došla specijalna carinska ekipa iz Prištine koja je brojala komad po komad. I pored toga što je donijeta otpremnica i sva uredna dokumentacija, vozilo je zadržano, od 13.30", rekao je Еlek za "Kosovo onlajn".

"Priština blokira srpske sanitete i obračunava se sa gazama i zavojima“

On je podsjetio da su u prethodnom periodu zaustavljali svako vozilo više puta, pretresali i maltretirali radnike i "izvlačili" iz vozila, a da je današnji slučaj "kombinacija svega toga".

"Vozilo je vraćeno bez objašnjenja i bez ikakvog propratnog papira. Sa ovim današnjim zaustavljanjem prelazimo cifru od više od 225 zaustavljanja u roku od tri do četiri mjeseca unazad", istakao je Еlek.

Pratite nas i putem Vibera