Нови Сад

Џиновска змија уплашила Зорицу у њеном дворишту

  • Извор: Телеграф
  • 29.05.2024. 14:13

Џиновска змија насмрт је преплашила Зорицу из Новог Сада када ју је угледала у свом дворишту. Прво њена глава, а потом и цијело тијело извирило је из једне гајбице са садницама, а уплашена жена успјела је једва да забиљежи снимак како би потражила помоћ од својих суграђана.

Она живи у насељу Адице близу Дунава, а како каже ово је први пут да се сусрела са овом "звјерком" у свом дворишту.

"Раније их нисам виђала, али нисам ни имала башту. Сада су свуда гредице у сијену и има доста влаге", прича Зорица за "Телеграф.рс".

Иако неки сматрају да змија нија опасна, ипак без обзира на то, многи људи када их угледају паралишу се од страха. Ни Зорици није било свеједно, а томе свједочи и снимак на којем се кадрови помало и тресу што само доказује колико се престрашила. Испричала је за "Телеграф.рс" како се осјећала у том тренутку.

Возила ЕУФОР-а у Козарској Дубици

Возила ЕУФОР-а у Козарској Дубици

"Ја сам престрашени, дрхтави аутор снимка змије која се ушуњала у моје двориште. Не желим да је се 'рјешавам'. Зато сам питала наше баштоване која је змија у питању. Важно је да није отровница", рекла је Зорица, коју је мало умирила информација коју је добила од суграђана, да змија није отровна.

Она је на сву срећу безбједна, змија јој ништа не може, а све захваљујући њеном вијерном пријатељу који је у стопу прати и не да на њу.

Наиме, Жућа је постао њен члан породице прије само мјесец дана када је дошао у њено двориште са својом мамом коју је назвала Зека. Жућа и Зека су се за кратак период прилагодили и већ показали своју храброст.

"Змија је побјегла од мачка Жуће који је нападао. Зато се и попела на сто. Од сада ће Жућа стално ићи са мном у башту. Вјерујем да змија неће више долазити", рекла је она.

Акција ”Ескадрон”: За трговину дроге осумњичен радник КПЗ Туњице и бивши полицајац

Акција ”Ескадрон”: За трговину дроге осумњичен радник КПЗ Туњице и бивши полицајац

Људи су јој одговарали испод снимка, али нажалост нису успјели да утврде о којој змији је ријеч.

"Вјероватно је у питању смук. Врло користан. Дај му млијеко и он ће се припитомити и све штеточине у дворишту ће нестати", посавјетовао ју је неко у једној групи.

"Бјелоушка је. Немојте је дирати, корисна је хвата мишеве", надовезао се неко.

"Да сте мање дрхтали код снимања, могло би се рећи са сигурношћу. Овако, бјелоушка или птичарица. У сваком случају неотровна и корисна. Једно правило код змија; све што је дуже од 70 центиметара је неотровно", рекао је неко.


(Фото: Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.