Хапшење

Акција ”Ескадрон”: За трговину дроге осумњичен радник КПЗ Туњице и бивши полицајац

У оквиру акције ”Ескадрон” Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци достављен је извјештај против 20 особа, од чега је 16 спроведено на испитивање, а међу њима су и бивши полицајац, чувар у КПЗ Бањалука, као и неколико познатих имена из криминалног миљеа.

Међу осумњиченима је Борислав Ђукановић звани Гру из Бањалуке, вишеструки преступник који већ осуђиван за трговину наркотицима.

Затим Рајко Павић који је недавно ухапшен и притворен због сумње да је помагао у отмици, а раније је осуђиван због пуцњаве у којој је рањена дјевојка, као и спектакуларног бјекства из КПЗ Бањалука када је пуцао ка стражару, али га срећом није погодио.

Међу осумњиченима за трговину наркотицима је чувар КПЗ Бањалука на Туњицама Горан Стојановић, те бивши полицајац Владимир Малић који је, према властитом свједочењу, својевремно радио у обезбјеђењу предсједника Републике Српске.

Вукелић о акцији ''Ескадрон'': Заплијењен кокаин и марихуана, рањен припадник САЈ-а

Вукелић о акцији ''Ескадрон'': Заплијењен кокаин и марихуана, рањен припадник САЈ-а

Малић је, након што је избачен из МУП-а Српске, чак 16 пута осуђен за више кривичних дјела. Од пресуда се издваја пет и по година затвора за пљачку 74.000 КМ из поште у Врбањи 2009. године, те 21 мјесец због трговине дрогом 2006. године када му је пронађено 690 грама хероина. Учествовао је и у пуцњавама у Бањалуци, али је ослобођен оптужбе за пуцњаву испред пекотеке у Бањалуци када су рањене четири особе, јер је пуцао у ”нужној одбрани”.

Погледајте шта је све заплијењено у акцији ''Ескадрон''

Погледајте шта је све заплијењено у акцији ''Ескадрон''

Из ОЈТ Бањалука је саопштено да је 16 осумњичених спроведено у њихову надлежност. Двије особе се налазе у бјекству, а ради се о Н.Ј. (35) и М.Д. (38). Након криминалистичке обраде на слободу су пуштени А.П. (50) и З.В. (46).

Групи се на терет ставља да су починили кривична дјела неовлаштена производња и промет дрогом и омогућавање уживања опојне дроге.

Непрегледна колона 'марица' у Бањалуци: Ухапшени у Ескадрону спроведени у ОЈТ

Непрегледна колона 'марица' у Бањалуци: Ухапшени у Ескадрону спроведени у ОЈТ

”Група је осумњичена да су у периоду од почетка 2023. до 28. маја 2024. године вршили набавку, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали кокаин и марихуану корисницима у Бањалуци. Осумњичени ће бити испитани од стране тужиоца који ће у наставку поступка одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора”, наводе у Тужилаштву.

Уз извјештај о почињеном кривичном дјелу у Тужилаштво су спроведени: Б.Ђ. рођен (1983), М.Л. (1988), С.С. (1996), З.Б. (1995), В.М. (1981), В.М. (1993), А.Р. (1993), Д.П. (1984), Д.Ј. (1974), Д.П. (1981), Г.С. (1992), А.Ћ. (1972), М.Ћ. (1995), М.Т. (1987), Б.М. (1987), М.Р. (1988) сви из Бањалуке.


Пратите нас и путем Вибера