Марко Ђурић

''Двије амбасаде Србије у великим европским пријестоницама добиле пријетње''

  • Извор: РТС
  • 20.08.2024. 10:26

Амбасаде Србије су у двије велике европске пријестонице у претходна 24 сата добиле пријетње да ће бити мета терористичких напада, изјавио је министар спољних послова Србије Марко Ђурић и навео да по прелиминарним информацијама те пријетње долазе из екстремних сепаратистичких кругова дијела дијаспоре са КиМ, односно од лица албанске националности.

"У сарадњи са другим европским безбједносним органима се ради на томе да се ове пријетње предупреде и отклоне, али ово напомињем због тога што неко из Приштине већ годинама систематски ради на стварању климе у којој је напад на све што је српско прихватљиво", рекао је он за ТВ Пинк.

Додао је да не жели да износи детаље без консултације са безбједносним органима, јер, како је рекао, не жели да погоршава позицију, али да може да каже да су јутрос повишене мјере безбједности у дијелу дипломатско-конзуларних представништава Србије у Европи.

"Идентификован је најмање један починилац ових пријетњи. Само, знате како они то раде, то је рукопис који је већ виђен, осамдесетих и деведесетих година. Они изаберу лице које, на примјер, има историју менталних проблема, онда њега истуре да би то лице избјегло правну одговорност и руку закона, а у позадини тога се често крију организоване групе које дјелују са политичком мотивацијом", истакао је Ђурић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.