Министар спољних послова Србије

Ђурић: Конаковићеве поруке помогле Србији да докаже сврху резолуције

  • Извор: СРНА
  • 27.05.2024. 10:36

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић рекао је да је захвалан министру спољних послова у Савјету министара Елмедину Конаковићу због његове изјаве да је резолуција о Сребреници шанса за Сарајево да обнови тужбу против Србије пред Међународним судом правде и затражи ратну одштету.

Ђурић је објаснио да је та Конаковићева изјава много помогла Србији да у УН образложи своју позицију у вези са резолуцијом о Сребреници.

- Захваљујући Конаковићевој изјави свима смо могли да докажемо да овде није ријеч ни о каквом помирењу и поштовању према жртвама, већ о покушају да се српски народ означи као геноцидан и да се од Србије изнуди ратна одштета - изјавио је Ђурић за ТВ Хепи.

Огласило се Тужилаштво о убиству Мијатовићевог брата

Огласило се Тужилаштво о убиству Мијатовићевог брата

Он је напоменуо да је Србија, захваљујући изјави Конаковића, могла да докаже да је ријеч о политичкој освети с циљем понижења, жигосања и кажњавања цијелог српског народа.

Ђурић је рекао да му је, с друге стране, жао због такве позиције Сарајева зато што сматра да двије стране морају да буду неупоредиво одговорније у односу једних према другима баш зато што представљају различите народе, односно народе различитих вјероисповијести и различитих идентитета.

- Морамо да покажемо неупоредиво више поштовања једних према другима. У том међусобном односу Србија жели да развија квалитетне односе са свим земљама у региону, јер жели да се покаже као искрени пријатељ, баш као што се показало за време пандемије, када смо први испоручивали вакцине земљама у региону - навео је Ђурић.

Нашла педерушу пуну новца и вратила власницима: Умјесто хвала услиједио шок

Нашла педерушу пуну новца и вратила власницима: Умјесто хвала услиједио шок

Он је указао да је један од циљева резолуције о Сребреници био покушај да се Србија натјера да престане да води самосталну спољну политику и да почне да спроводи такву политику коју ће креирати други.

- Пошто ми на то не пристајемо, бићемо и даље на мети и оптуживаће нас да смо ауторитарни и они који гледају у прошлост, иако предлагачи Резолуције покушавају да нас врате готово три деценије у прошлост - рекао је Ђурић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.