Лидер "Заветника"

Ђурђевић Стаменковски за АТВ: Све што се тиче Српске, тиче се и нас у Србији, бићу у четвртак на Тргу Крајине

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2024. 17:59

Предсједница српске странке "Заветници" Милица Ђурђевић Стаменковски, потврдила је за АТВ долазак на предстојећи велики митинг "Српска те зове".

Ђурђевић Стаменковски каже да, све што се тиче Републике Српске, тиче се и Србије, те је нагласила да солидарност не познаје међе и границе.

- Све што се тиче Републике Српске, тиче се и нас у Србији. Солидарност не познаје међе и границе. Бићу на Тргу Крајине, заједно са члановима "Заветника" из читаве Србије, заједно са нашим народом са обје стране Дрине. Окупљају се сви они који знају да нема слободе без државности и државности без слободе, а Србима хоће да одузму и једно и друго - навела је Ђурђевић Стаменковски, те додала:

Погледајте промотивни видео за велики митинг

Погледајте промотивни видео за велики митинг "Српска те зове"

- У околностима великих сукоба у свијету, неко се досјетио да активира нова жаришта на Балкану. Њихове резолуције никада нису имале за циљ да донесу мир и благостање, још мање правду и истину, оне су ту да замуте воду, јер њени инспиратори увијек лове само у мутном - истиче лидер "Заветника".

Како каже за АТВ, важно је да, у четвртак, партијске књижице и политичке разлике сви оставе код куће и да под једном заставом, нашом тробојком, покажемо јединство и одлучност.

- Србија ће пружити отпор сваком покушају да се подрива Република Српска. Ми знамо да су прекопута нас велике силе и моћне државе, али исто тако знамо да су иза нас десетине хиљада оних који су дали своје животе за живот Српске. Важно је да у четвртак партијске књижице и политичке разлике сви оставе код куће и да под једном заставом, нашом тробојком, покажемо јединство и одлучност: да бранимо интегритет земље и сачувамо достојанство народа. Сам митинг је веома значајан, и симболички и политички, јер нема никакве дилеме, да они покушавају да изопште српски фактор и искључе нас из свих важних процеса. Покажимо да нас има, и да ћемо остати своји на своме - закључила је Милица Ђурђевић Стаменковски.

"Ми смо слободарски народ, не желимо прихватити квалификацију геноцидног"

Подсјећамо, велики митинг "Српска те зове", одржаће се у четвртак, са почетком у 18 часова на Тргу Крајине у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм