Lider "Zavetnika"

Đurđević Stamenkovski za ATV: Sve što se tiče Srpske, tiče se i nas u Srbiji, biću u četvrtak na Trgu Krajine

  • Izvor: ATV
  • 16.04.2024. 17:59

Predsjednica srpske stranke "Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski, potvrdila je za ATV dolazak na predstojeći veliki miting "Srpska te zove".

Đurđević Stamenkovski kaže da, sve što se tiče Republike Srpske, tiče se i Srbije, te je naglasila da solidarnost ne poznaje međe i granice.

- Sve što se tiče Republike Srpske, tiče se i nas u Srbiji. Solidarnost ne poznaje međe i granice. Biću na Trgu Krajine, zajedno sa članovima "Zavetnika" iz čitave Srbije, zajedno sa našim narodom sa obje strane Drine. Okupljaju se svi oni koji znaju da nema slobode bez državnosti i državnosti bez slobode, a Srbima hoće da oduzmu i jedno i drugo - navela je Đurđević Stamenkovski, te dodala:

Pogledajte promotivni video za veliki miting

Pogledajte promotivni video za veliki miting "Srpska te zove"

- U okolnostima velikih sukoba u svijetu, neko se dosjetio da aktivira nova žarišta na Balkanu. Njihove rezolucije nikada nisu imale za cilj da donesu mir i blagostanje, još manje pravdu i istinu, one su tu da zamute vodu, jer njeni inspiratori uvijek love samo u mutnom - ističe lider "Zavetnika".

Kako kaže za ATV, važno je da, u četvrtak, partijske knjižice i političke razlike svi ostave kod kuće i da pod jednom zastavom, našom trobojkom, pokažemo jedinstvo i odlučnost.

- Srbija će pružiti otpor svakom pokušaju da se podriva Republika Srpska. Mi znamo da su prekoputa nas velike sile i moćne države, ali isto tako znamo da su iza nas desetine hiljada onih koji su dali svoje živote za život Srpske. Važno je da u četvrtak partijske knjižice i političke razlike svi ostave kod kuće i da pod jednom zastavom, našom trobojkom, pokažemo jedinstvo i odlučnost: da branimo integritet zemlje i sačuvamo dostojanstvo naroda. Sam miting je veoma značajan, i simbolički i politički, jer nema nikakve dileme, da oni pokušavaju da izopšte srpski faktor i isključe nas iz svih važnih procesa. Pokažimo da nas ima, i da ćemo ostati svoji na svome - zaključila je Milica Đurđević Stamenkovski.

"Mi smo slobodarski narod, ne želimo prihvatiti kvalifikaciju genocidnog"

Podsjećamo, veliki miting "Srpska te zove", održaće se u četvrtak, sa početkom u 18 časova na Trgu Krajine u Banjaluci.

Pratite nas i putem Vibera