Леонид Решетњиков

"Додик води политику уједињења српског народа"

  • Извор: СРНА
  • 18.01.2024. 20:04

Србија и Република Српска су савезници Русије, показујући цијелом свијету да се Западу може рећи "не", бранити своје националне интересе и не издати пријатеље, а предсједник Српске Милорад Додик води политику уједињења српског народа, изјавио је пензионисани генерал-потпуковник Спољне обавјештајне службе Русије Леонид Решетњиков.

Решетњиков, који је историчар и публициста, истакао је да је Република Српска данас центар политичке борбе на Балкану, наводећи да је Запад себи поставио за циљ елиминацију Српске и централизацију БиХ.

"Ово би био велики ударац за српски народ, српску државност, као и за Руску Федерацију. Ако се догађаји развијају негативно, Србија ће се наћи у веома тешкој ситуацији. Русија би, с друге стране, у овом судбоносном периоду изгубила моралну подршку Срба која нам је толико важна, а Београд почео да се постепено удаљава од Москве. То се не смије дозволити", рекао је Решетњиков за "Руску газету".

Он је поручио да Русија мора да подржи Републику Српску која остаје вјерна српској националној идеји, ослањању на Русију и заједничком кретању напријед.

Решетњиков је истакао да предсједник Додик води политику уједињења српског народа, додајући да Српска треба политичку и економску подршку Москве.

"Наш предсједник Владимир Путин покушава да пружи Србима свеобухватну помоћ. Овај посао мора да буде настављен. Морамо прихватањем Додика у Москви на државном нивоу показати српском народу да смо заједно", рекао је Решетњиков.

Он је указао на то да су потребне руске инвестиције у Републици Српској, као и проширење културног и финансијског присуства Русије у Српској.

Пратите нас и путем Вибера