Leonid Rešetnjikov

"Dodik vodi politiku ujedinjenja srpskog naroda"

  • Izvor: SRNA
  • 18.01.2024. 20:04

Srbija i Republika Srpska su saveznici Rusije, pokazujući cijelom svijetu da se Zapadu može reći "ne", braniti svoje nacionalne interese i ne izdati prijatelje, a predsjednik Srpske Milorad Dodik vodi politiku ujedinjenja srpskog naroda, izjavio je penzionisani general-potpukovnik Spoljne obavještajne službe Rusije Leonid Rešetnjikov.

Rešetnjikov, koji je istoričar i publicista, istakao je da je Republika Srpska danas centar političke borbe na Balkanu, navodeći da je Zapad sebi postavio za cilj eliminaciju Srpske i centralizaciju BiH.

"Ovo bi bio veliki udarac za srpski narod, srpsku državnost, kao i za Rusku Federaciju. Ako se događaji razvijaju negativno, Srbija će se naći u veoma teškoj situaciji. Rusija bi, s druge strane, u ovom sudbonosnom periodu izgubila moralnu podršku Srba koja nam je toliko važna, a Beograd počeo da se postepeno udaljava od Moskve. To se ne smije dozvoliti", rekao je Rešetnjikov za "Rusku gazetu".

On je poručio da Rusija mora da podrži Republiku Srpsku koja ostaje vjerna srpskoj nacionalnoj ideji, oslanjanju na Rusiju i zajedničkom kretanju naprijed.

Rešetnjikov je istakao da predsjednik Dodik vodi politiku ujedinjenja srpskog naroda, dodajući da Srpska treba političku i ekonomsku podršku Moskve.

"Naš predsjednik Vladimir Putin pokušava da pruži Srbima sveobuhvatnu pomoć. Ovaj posao mora da bude nastavljen. Moramo prihvatanjem Dodika u Moskvi na državnom nivou pokazati srpskom narodu da smo zajedno", rekao je Rešetnjikov.

On je ukazao na to da su potrebne ruske investicije u Republici Srpskoj, kao i proširenje kulturnog i finansijskog prisustva Rusije u Srpskoj.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: