Мали Зворник

Додик: На нама је да направимо бољу комуникацију која повезује српски народ

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2024. 09:45

Милорад Додик, предсједник Републике Српске, рекао је да је реконструкција моста на граничном прелазу Каракај велико улагање за Србију и да је Србија у цјелости финансира.

"Оно што видимо су и прилазни путеви овом мосту са стране Србије се модернизују, подиже се нови стандард, то су нови аутопутеви, брзе цесте. То је и нама обавеза, и ми реконструишемо путеве од Зворника, према Сокоцу  и Источном Сарајеву, са намјером да правимо брзу цесту или да битно побољшамо саобраћај путем изградње трећих трака гдје то буде било потребно и много чега другог", изјавио је Додик у Малом Зворнику, приликом обиласка моста.

На овом мосту је, дан прије него што се затворио за саобраћај, било регистровано 150 камиона који су прошли у једном или другом правцу, рекао је Додик и додао да говори да сви заједно морамо да учинимо све да та комуникација буде још бржа. 

„Историја је донијела чињеницу да је ово гранични прелаз, али ми га доживљавамо као административну причу  а не као нешто што је тежња кроз историју да то буде, да се од простора Републике Српске на лијевој обали Дрине направи тампон зона од Србије. То се није успјело. На нама и на будућим генерацијама је да направимо нову историјску ситуацију, а да је то комуникација која повезује један народ се гради са обе стране Дрине“, изјавио је Додик.

Пратите нас и путем Вибера