Mali Zvornik

Dodik: Na nama je da napravimo bolju komunikaciju koja povezuje srpski narod

  • Izvor: ATV
  • 06.09.2024. 09:45

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da je rekonstrukcija mosta na graničnom prelazu Karakaj veliko ulaganje za Srbiju i da je Srbija u cjelosti finansira.

"Ono što vidimo su i prilazni putevi ovom mostu sa strane Srbije se modernizuju, podiže se novi standard, to su novi autoputevi, brze ceste. To je i nama obaveza, i mi rekonstruišemo puteve od Zvornika, prema Sokocu  i Istočnom Sarajevu, sa namjerom da pravimo brzu cestu ili da bitno poboljšamo saobraćaj putem izgradnje trećih traka gdje to bude bilo potrebno i mnogo čega drugog", izjavio je Dodik u Malom Zvorniku, prilikom obilaska mosta.

Na ovom mostu je, dan prije nego što se zatvorio za saobraćaj, bilo registrovano 150 kamiona koji su prošli u jednom ili drugom pravcu, rekao je Dodik i dodao da govori da svi zajedno moramo da učinimo sve da ta komunikacija bude još brža. 

„Istorija je donijela činjenicu da je ovo granični prelaz, ali mi ga doživljavamo kao administrativnu priču  a ne kao nešto što je težnja kroz istoriju da to bude, da se od prostora Republike Srpske na lijevoj obali Drine napravi tampon zona od Srbije. To se nije uspjelo. Na nama i na budućim generacijama je da napravimo novu istorijsku situaciju, a da je to komunikacija koja povezuje jedan narod se gradi sa obe strane Drine“, izjavio je Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: