Обилазе мост

Додик и Вучић стигли у Мали Зворник, разговарали са радницима на мосту

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2024. 09:17

Милорад Додик, предсједник Републике Српске, и Александар Вучић, предсједник Србије, стигли су у Мали Зворник.

Они су разговарали са радницима који раде на реконструкцији моста на граничном прелазу Каракај, који повезује Републику Српску и Србију, односно Зворник и Мали Зворник.

Радници су двојици предсједника пренијели да ће мост, када буде завршен, бити потпуно сигуран.

"Биће безбједан за саобраћај дужи период", истакнуто је на градилишту.

Како су појаснили, зуб времена је учинио своје јер је озбиљан теретни саобраћај ишао преко овог моста.

Додик је захвалио Вучићу и Влади јер су усмјерени да се изграде што боље комуникације. Вучић је навео да ће ускоро бити пуштен мост на Рачи, да је завршен раније Братољуб, а да се ради и овај на Каракају. Вучић је напоменуо да су српски комунисти најмање водили рачуна о својим националним интересима, за разлику од других народа. 

У Малом Зворнику су и Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зоран Дробњак, директор ЈУ „Путеви Србије“, градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Након обиласка мјеста радова на мосту на граничном прелазу Каракај, Додик и Вучић ће обићи дестилерију Тим у селу Пилица код Бајине Баште, најављено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Мост на прелазу Каракај је од изузетне важности за овај крај и представља један од друмских транзитних коридора преко кога се обавља камионски превоз.

Због изузетно лошег стања конструкције моста на њему је забрањено коришћење возила тежим од 3,5 тоне, док се не уради реконструкција моста.

Радови се тренутно одвијају на узводној коловозној траци, ради се на рушењу помоћног објекта испод моста, ископава се земља код стубног мјеста 7, пескарење доње површине моста на српској страни, сјечење асфалта и уклањање постојећег асфалта и хидроизолације са узводне коловозне траке, демонтажа пјешачке ограде, рашчишћавање терена са обје стране границе.

Пратите нас и путем Вибера