Obilaze most

Dodik i Vučić stigli u Mali Zvornik, razgovarali sa radnicima na mostu

  • Izvor: ATV
  • 06.09.2024. 09:17

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, stigli su u Mali Zvornik.

Oni su razgovarali sa radnicima koji rade na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj, koji povezuje Republiku Srpsku i Srbiju, odnosno Zvornik i Mali Zvornik.

Radnici su dvojici predsjednika prenijeli da će most, kada bude završen, biti potpuno siguran.

"Biće bezbjedan za saobraćaj duži period", istaknuto je na gradilištu.

Kako su pojasnili, zub vremena je učinio svoje jer je ozbiljan teretni saobraćaj išao preko ovog mosta.

Dodik je zahvalio Vučiću i Vladi jer su usmjereni da se izgrade što bolje komunikacije. Vučić je naveo da će uskoro biti pušten most na Rači, da je završen ranije Bratoljub, a da se radi i ovaj na Karakaju. Vučić je napomenuo da su srpski komunisti najmanje vodili računa o svojim nacionalnim interesima, za razliku od drugih naroda. 

U Malom Zvorniku su i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zoran Drobnjak, direktor JU „Putevi Srbije“, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Nakon obilaska mjesta radova na mostu na graničnom prelazu Karakaj, Dodik i Vučić će obići destileriju Tim u selu Pilica kod Bajine Bašte, najavljeno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Most na prelazu Karakaj je od izuzetne važnosti za ovaj kraj i predstavlja jedan od drumskih tranzitnih koridora preko koga se obavlja kamionski prevoz.

Zbog izuzetno lošeg stanja konstrukcije mosta na njemu je zabranjeno korišćenje vozila težim od 3,5 tone, dok se ne uradi rekonstrukcija mosta.

Radovi se trenutno odvijaju na uzvodnoj kolovoznoj traci, radi se na rušenju pomoćnog objekta ispod mosta, iskopava se zemlja kod stubnog mjesta 7, peskarenje donje površine mosta na srpskoj strani, sječenje asfalta i uklanjanje postojećeg asfalta i hidroizolacije sa uzvodne kolovozne trake, demontaža pješačke ograde, raščišćavanje terena sa obje strane granice.

Pratite nas i putem Vibera