Прате безбједносну ситуацију

Додатне снаге Кфора распоређене на мосту на Ибру

  • 01.09.2024. 12:31

На главном мосту преко ријеке Ибар у Косовској Митровици привремено су стациониране додатне снаге Кфора, потврђено је из ове мисије, из које су навели да прате безбједносну ситуацију на сјеверу и да су на опрезу.

Италијански карабињери стално су стационирани на мосту на Ибру, а данас су распоређени и припадници јединице за разбијање демонстрација из италијанског састава Кфора који су извели показну вежбу.

Кфор је поновио чврсту посвећеност да допринесе безбједном и сигурном окружењу за све људе и заједнице које живе на Косову и Метохији у сваком тренутку и непристрасно, под мандатом УН.

"Кфор је у добром положају да предузме неопходне мере како би наставио да испуњава свој мандат УН", речено је из Кфора за Танјуг.

На мосту у Косовској Митровици и јуче су припадници чешког контингента Кфора били поставили кордон, али су се касније повукли.

На мосту су од јуче и два оклопна возила Кфора.

Полиција самопроглашеног Косова упала је у петак у зграде привремених органа Владе Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за Косово и Метохију Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ’Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет'.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)